Mardin - Çanakkale Uçak Bileti
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Çanakkale Şehir Rehberi

Eski çağlarda Hellespontos ve Dardanelles adlarıyla da anılan Çanakkale’de 3000 yıldan beri yerleşim var. Günümüzde kalıntıları gün yüzüne çıkan Truva Antik Kenti milattan önce 2500’de büyük bir depremle yıkıldı. Bölgeyi daha sonra ele geçiren Lidyalılar uzun süre Çanakkale topraklarında kaldı. Milattan önce 336 yılına gelindiğindeyse gücü artan Pers İmaparatorluğu bölgeyi ele geçirdi. Çanakkale uçak bileti ile tarihe tanıklık edin.
Karesioğulları Beyliği’nin yıkılması ile Osmanlı İmparatorluğu topraklarını genişletti. Böylece Boğazlar’ın kontrolü Osmanlı’ya geçti. Çanakkale’nin üzerinde kurulduğu Biga Yarımadası’nda en büyük yükselti ise Biga Dağları. Çanakkale isminin kökeninde yöre halkının çanak – çömlek işiyle uğraşması yatıyor. Çanakkale uçak bileti sayesinde Türkiye’nin ikinci boğazını görmüş olacaksınız.
Şehitler Abidesi’ni ziyaret etmek için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Asya kıtasının batıdaki en uç noktası Babakale, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren ve dokuz katmandan oluşan Troya Antik Kenti, dünya üzerinde en çok oksijen üreten ikinci dağ olan Kazdağları, Aristo’nun üç yıl yaşadığı Assos, berrak denizi ve şarabıyla tanınan Bozcaada, Türkiye’deki en büyük ada Gökçeada, kaplıcalarıyla dikkat çeken Biga, zeytinyağı üretimiyle tanınan Küçükkuyu, Truva filminde kullanılan Truva Atı, türküsü dilden dile dolaşan Aynalı Çarşı Çanakkale yolcularını bekliyor.
Kaşık kaşık giden Ovmaç Çorbası, balıktan yapılan İskorpit Çorbası, çok yararlı Ispanak Çorbası, ana malzamesi patlıcanla güzel Tumbi, bir başka ıspanak güzelliği Çırpma, mantarla yapılan Melki Yemeği, faydalı Yumurtalı Tiken, hamurla kıymanın buluşması Metez, börülceye yakışan Börülce Köftesi, “balıksız olmaz” diyenlere Lüfer Pilavı, Patlıcan Kapama, Papaz Yahnisi, Tuzlu Sardalya, Patlıcan Turşusu, Peynir Helvası ve Basma Helvası Çanakkale’ye gidenlerin sipariş etmesi gereken yemeklerden. Afiyet olsun!
Çanakkale’nin Havalimanları
Çanakkale Havalimanı
1995 senesinde hizmete açılan Çanakkale Havalimanı’nda sivil – askeri kategoride uçuşlar yapılıyor. Havalimanında uluslararası uçuşlar da bulabilirsiniz. Otobüs, servis ve taksiler kara ulaşamını sağlıyor.
Çanakkale Gökçeada Havalimanı
2010 yılından beri sivil taşımacılık için kullanılan Çanakkale Gökçeada Havalimanı yalnızca iç hatlara açık. Havalimanına ulaşmak için taksi kullanabilirsiniz.
Çanakkale Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-Çanakkale Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-Çanakkale uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-Çanakkale Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-Çanakkale uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-Çanakkale Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-Çanakkale Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?