Mardin - Denizli Uçak Bileti
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Denizli Şehir Rehberi

Denizli bölgesinde yerleşimin günümüzden 6000 yıl önce başladığı söylenir. Bilinen ilk yerleşim yerlerini Arzawalılar kurdu. Karanlık Çağ’dan sonraysa Frigler bölgeye yerleşti. Lidyalılar ise Denizli’nin bir sonraki hakimi oldu. Batı Anadolu’nın Romalılar tarafından zapdedilmesiyle Denizli önemli bir yer haline geldi. Roma’nın ikiye ayrılmasından bir süre sonra Denizli Türkler’in eline geçti. Denizli uçak biletiyle farklı medeniyetleri topraklarında ağırlayan şehirde tura çıkın.
Denizli’nin bilinen en eski adı “Ladik” ya da “Lazik” idi. Bu kelime Laodikeia kelimesinden gelmekte. Selçuklu hakimiyeti ile birlikte şehrin bugünkü yerine taşınması neticesinde “Ladik” adının yanında “Toğuzlu” adı da kullanılmaya başladı. “Tonuzlu” veya “Tunuzlu” isminin “Denizli” sekline dönüşmesi XVI. Yüzyılın ikinci yarısına rastlar. 1510 tarihli bir Osmanlı kaydında “Dinuzlu” adı kullanıldı. Kente uğrayan gezginler eserlerinde “Denyzely”, “Denizley”, “Denisli”, “Degnisli”, “Denizli” adlarını kullandı. Böylece şehrin adı bugünkü kullanımına ulaştı. Denizli uçak bileti alırken siz de şehre yeni bir isim verin.
Bir doğa harikası olan Pamukkale, Frigyalılar Dönemi’nde inşa edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Hierapolis Antik Kenti, binlerce bitki ve hayvanı barındıran Honaz Dağı Milli Parkı, çeşitli hastalıklara iyi gelen Karahayıt Kaplıcaları, 1254 yılında Selçuklular tarafından yaptırılan Akhan Kervansarayı, Yeşildere Şelalesi, Keloğlan Mağarası, Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Laodikeia Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Hierapolis Tiyatrosu ve Pamukkale Arkeoloji Müzesi’nin kapısı ziyaretçilere her daim açık.
Denizli Usulü Tarhana Çorbası, Denizli’ye özgü pişirme şekliyle Keşkek, tavşan etiyle yapılan Arabaşı, ana yemek niyetine de yenilebilen Yen Böreği, börülcenin farklı yorumuyla Börülce Böreği, piyaz eşliğinde tadına doyulmayan Kuyu Kebabı, sacda pişirilen Denizli Usulü Katmer, Denizli Usulü Yaprak Sarma, patlıcan yemeklerinin şahı Patlıcanlı Kapama, kuru patlıcan ve bulgurun nefis birleşimiyle Çiğ Dolma tatlarına bakmak isteyenleri bekliyor.
Denizli Çardak Havalimanı
Sivil – askeri kategoride uluslararası uçuşların yapıldığı Denizli Çardak Havalimanı 1991 yılında hizmete açıldı. Otobüs, servis ve taksiler kara ulaşımını kolaylaştırıyor.
Denizli Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-Denizli Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-Denizli uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-Denizli Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-Denizli uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-Denizli Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-Denizli Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?