Mardin - Isparta Uçak Bileti
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Isparta Şehir Rehberi

Paleolitik Dönem’de yerleşimin başladığı Isparta’nın Bozanönü Ovası’ndaki Kapıini Mağarası’nda, Üst Paleolitik Dönem’e ait eserler bulundu. Keçiborlu’nun Gümüşgün yakınlarından ise Mezolitik Çağı’na ait “Mikrolit” denilen çakmaklarına rastlandı. Ayrıca Neolitik Devirle ilgili kalıntılar Yeniköy Höyüğü’nde bulundu. Toprak Tol Höyüğü ve Köşktepe’de rastlanan küp mezarlar ele geçen kalıntılar arasında. Isparta uçak bileti ile çağlar öncesine tanıklık edin.
Luvi, Arzava, Frigler, Lidyalılar, Persler ve Makedonyalılar Isparta ve çevresine hakim olan medeniyetlerden bazıları. Milattan Önce 323’te Büyük İskender’in ölümünün ardından topraklara Seleukos, Bergama Krallığı ve Roma İmparatorluğu egemen oldu. Roma İmparatorluğu Dönemi’nde piskoposluk ve ticaret merkezi olarak kullanıldı. Anadolu Selçuklu Devleti’nin eline geçtikten sonra 1300 yılında Hamitoğulları Beyliği’nin, 1391 yılından sonraysa Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katıldı. Isparta uçak bileti ile beyliklere ve imparatorluklara ev olmuş toprakları tanıyın.
Doğa aşığı bir gezginseniz yüzyıllık çınarlarıyla Kovada Gölü, çeşitli dönemlere ait taş eserlerin sergilendiği Isparta Müzesi, Şarkikağaç ilçesinde yer alan tarihi değere sahip ağaçlarıyla Kızıldağ Milli Parkı, Selçuklular Dönemi’nde 1224 yılında yaptırılan Atabey Ertokuş Medresesi, Sağrak Köyü sınırları içindeki Adada Antik Kenti, mezar olduğu düşünülen ve turistlerin büyük ilgi gösterdiği İnönü Mağarası, mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Aya Payana Kilisesi, I. Seleukos veya oğlu Antiokhos’un yaptırdığı Antiocheia Antik Kenti, Pisidia Antik Kenti, tehlikesine değen bir güzellik Kuz Mağarası, su sporları da yapabileceğiniz Karacaören Gölü, büyüleyici Yazılı Kanyon, çeşitli su kuşu türlerine ev sahipliği yapan Eğirdir Gölü, kokusuna vurulacağınız Lavanta Vadisi, geçmişi gizemlerle dolu Uluborlu Kalesi, kış sporları yapmak için Davrak Kayak Merkezi Isparta’ya gidince görmeniz gereken yerler arasında.
Hem kış hem de yaz sofralarının aranılanı Yufka Ekmeği, kabul günlerinin baş tacı Hamursuz, ağır ağır pişirilen etten yapılan Banak, kahvaltının en sevilen misafiri Kiraz Reçeli, yapımı meşakkatli kendisi tatlı Gül Şurubu, kurutulmuş gül yapraklarından yapılan Gül Çayı, bir başka gül güzeli Gül Lokumu, bildiğimiz mantıdan farklı Tatar Mantısı, bebeğin ilk dişi çıktığından yapılan Dirgit, gül suyu da eklenen Su Peltesi, sebze sevenlerin favorisi Bakla Boranisi, gül şeklinde yapılan Kesmik Güllacı Isparta’ya gidenlere sunulan başlıca tatlardan…
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı
Türkiye’nin üçüncü büyük uçak bakım hangarına sahip olan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda uçuşlar 1997 yılında başladı. Şehir ile havalimanı arası ulaşım ücretsiz servisler aracılığı ile yapılıyor.
Isparta Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-Isparta Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-Isparta uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-Isparta Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-Isparta uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-Isparta Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-Isparta Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?