Mardin - İstanbul Uçak Bileti
En Ucuz Mardin - İstanbul Uçak Bileti

Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
İstanbul Şehir Rehberi

Dünya üstündeki en eski şehirlerinden biri olma özelliği taşıyan İstanbul; sırasıyla Roma İmparatorluğu’na, Bizans İmparatorluğu’na ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik etmiş. Ayrıca 1517 yılında Hilafetin Osmanlı İmparatorluğu’na geçmesiyle İslam Dünyası’nın da merkezi olmuş. Hilafet 1924’te kaldırılana kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun dolayısıyla İstanbul’un İslam Dünyası üzerindeki gücü korunmuş. İstanbul uçak bileti alarak bu kadim kenti gezinin.
Ucuza İstanbul uçak bileti alırken kentin isimler mazisini de benimseyin. İstanbul üzerindeki medeniyetler değiştikçe, bu medeniyetlerin İstanbul’a yakıştırdığı isimler de değişmiş. Bu isimler sırasıyla; Byzantion, Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Konstantiniyye, İslambol ve son olarak İstanbul’dur. Bu isimler içinde en çok benimsenen ve yaygın olanı ise İstanbul adıdır.
Günümüze kalan en eski ve geniş saray olan Topkapı Sarayı’na ayrı bir paragraf açmak gerekir. Bulunduğu yerden Boğaziçi’ni, Haliç’i ve Marmara Denizi’ni görebilen Topkapı Sarayı, saraydan çok küçük bir şehri andırır. 500 yılı aşkın bir süre kullanılan saray, Cumhuriyet Dönemi’nde restorasyonu yapılarak müze haline getirildi. Saray, her gün geziye açık.
Kız Kulesi, Sultanahmet Meydanı, İstiklal Caddesi, Beyazıt Meydanı, Anadolu Hisarı, Rumeli Hisarı, Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Yıldız Korusu, Ortaköy, Emirgan uğranılması gereken noktalardan… Şehri tepeden görmek içinse en ideali Galata Kulesi. Galata Kulesi de şehrin eski yüzünün bir parçası. 528 yılında yapılan kuleden İstanbul şehri panoramik bir şekilde izlenebiliyor.
Sultanahmet’e uğrayınca Sultahmet Köftesi’ni, İstiklal Caddesi’nde ıslak hamburgeri, Ortaköy’de kumpiri, Yıldız Korusu’nda sıcak bir çayı, Galata Kulesi civarındaysanız soğuk bir limonatayı, Emirgan sahilindeyse tatlı yemeyi deneyimleyin.
Uygun Fiyatlı İstanbul Uçak Bileti
İstanbul uçak bileti alırken hangi havalimanını kullandığınıza dikkat etmelisiniz. Çünkü şehrin hem Avrupa yakasında hem de Asya yakasında birer havalimanı var. Atatürk Havalimanı sizi Avrupa Yakası’nda karşılarken, Sabiha Gökçen Havalimanı Asya Yakası’na gelenleri selamlıyor. 3. havalimanınsa 2018’de açılması bekleniyor
Atatürk Havalimanı
Bakırköy’de şehrin içinde bulunan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara açık. TAV Passport Kart sahipleri havalimanının sunduğu özel olanaklardan faydalanabiliyor. Diğer bir ayrıcalıklı olanak olan “pirimeclass” CIP Servis ise özel asistanlı karşılama – uğurlama hizmeti.
Sabiha Gökçen Havalimanı
2001 yılında açılan Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik sınırları içinde konumlanmış. Sabiha Gökçen Havalimanı engelliler için özel hizmetler sunuyor.
İstanbul Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-İstanbul Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-İstanbul uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-İstanbul Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-İstanbul uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-İstanbul Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-İstanbul Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?