Mardin - Kastamonu Uçak Bileti
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Kastamonu Şehir Rehberi

Bilinen geçmişi Hititler’le başlayan Kastamonu’yu Frigya ve Lidya Krallıkları da yönetti. Milattan önce 4. yüzyılda Persler’in eline geçen şehri Anadolu’ya hükmeden Büyük İskender kazandı. Makedonlar’dan sonra Pontus ve Roma İmparatorluğu kentin sahibi oldu. Roma İmparatorluğu’nun bölünmesinin ardından Bizanslılar Kastamonu’yu ele geçirdi. Kastamonu uçak bileti ile Anadolu’ya hükmeden medeniyetlerle tanışın.
Şehrin adının “Kastra Komneni” yani “Komnnenlerin Kalesi”nden geldiği söylenir. Türkmenler’in bölgeye gelmesiyle bu isim “Kastamoni” ve “Kastamonu” olarak telavuz edildi. İç Anadolu’daki Moğollarla mücadele edemeyen birçok Türk boyu Kastamonu ve çevresine yerleşti. Şehir Fatih Sultan Mehmet’in 1460 senesinde Candaroğulları Beyliği’ni yenmesiyle Osmanlı topraklarına katıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Kastamonu üzerinden geçen İstiklal Yolu denilen yolla Ankara’ya giyecek, para, cephane ve silah taşındı. Kastamonu uçak biletiyle Kurtuluş Savaşı’nda cepheye en çok askeren gönderen ilimizi keşfedin.
110 metrelik bir tepenin üstüne kurulan Kastamonu Kalesi, Kastamonu’daki en eski kaya mezar Evkaya Mezarları, hakkında rivayetler anlatılan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Külliyesi, Kastamonu Osmanlı İmpatorluğu topraklarına katıldıktan sonra inşa edilen ilk anıtsal yapı Nasurullah Camii ve Şadırvanı, 13 metrelik boyuyla hemen dikkat çeken Saat Kulesi, dört katında çeşitli eserler sergilenen Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, 50 binin üzerinde eser görebileceğiniz Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Zımbıllı Tepe Höyüğü adıyla da anılan Pompeiopolis Antik Kenti, günümüzde daha çok otel olarak kullanılan Kastamonu Konakları, benzersiz bitki çeşitliliğiyle Küre Dağı Milli Parkı, kış sporları için kullanılan tesisleriyle Ilgaz Dağı Milli Parkı, güzelliğiyle büyüleyen Gideros Koyu sizin için hazır.
Etli Ekmek, Banduma, Mıklama, Paça, Ala Pilav, Ekşili Pilav, Çekme Helva, Simit Tiridi, Kuyu Kebabı, Oğmaç Çorbası, Köle Hamuru, Cırık Tatlısı ve Üryani Eriği Hoşafı’nı denemeden evinize dönmeyin.
Kastamonu Havalimanı
2013’de açılan Kastamonu Havalimanı şehir merkezinin 13 km güneydoğusunda bulunuyor. Yalnızca iç hatlara açık olan havalimanına ulaşmak için otobüs ve taksiler emirlerinizi bekliyor.
Kastamonu Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-Kastamonu Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-Kastamonu uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-Kastamonu Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-Kastamonu uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-Kastamonu Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-Kastamonu Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?