Mardin - Şırnak Uçak Bileti
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Şırnak Şehir Rehberi

Efsaneye göre Büyük Tufan’ın ardından Nuh Peygamber’in gemisi Cudi Dağı’nda durdu. Bu nedenle Şırnak’ın insanlığın ikinci beşiği olduğuna dair bir inanış var. Hz. Nuh’a ait olduğu iddia edilen bir türbeyse kanıt olarak sunulmakta. Şırnak isminin “Şehri Nuh”tan geldiği görüşü de yaygın. Şırnak; Guti, Babil, Med, Asur, Pers, Sasani, Emevi, Abbasi, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde Cizre'ye bağlı bir yerleşim birimi idi. Şırnak uçak bileti ile efsaneyi yerinde inceleyin.
Milattan önce 4000 yılından kalma Finik Ören Yeri ve Kalesi, çeşitli kabartmalara tanıklık edeceğiniz Finik Kalesi, Dicle Nehri kıyısındaki Bazebde Ören Yeri, Hz. Ömer Dönemi’nde camiye dönüştürülen Cizre Ulu Camii, Hz. Nuh’un mezarı olduğuna inanılan Nuh Peygamber Türbesi, çeşitli medeniyetlerin yazlık yer olarak kullandığı Kasrik Ören Yeri, tuğlalarının renginden dolayı “kırmızı” adını alan Kırmızı Medrese, 15. yüzyıldan kalma Abdaliye Medresesi, efsanelere konu olan Cudi Dağı, Cizre’de doğan ünlü fizikçinin adını alan İsmail Ebul-iz El Cezeri Müzesi, Selçuklular’dan kaldığı düşünülen Nuh Nebi Camii ve Medresesi, Süryani ailelere hizmet eden Meryem Ana Kilisesi, hangi medeniyetin yaptığı bilinmeyen Beyaz Köprü, manzarasıyla büyüleyen Kasrık Boğazı, 16. yüzyılda yapıldığı sanılan Kasrik Köprüsü, Cizre yolu üzerindeki Yıkık Han (Hane Grabe); Şırnak uçak biletine sahip olduktan sonra gidebileceğiniz yerler arasında…
Şırnak’ın içli köftesi Kutlık, ana malzemesi yarma buğday olan Serbidev, bakır tencerede pişen Perde Pilavı, kaynatılarak sunulan Kipe, değişik bir tarifle Hekehaşandi, dolmaya Şırnak yorumu Şımşipe, soğuk yenen bir tatlı Bırınzer, üzerine şıra dökülerek servis edilen Fıreydin, et konularak lezzeti artırılan Suryaz, Meyre ve Mahmılatık Şırnak Mutfağı’nın önde gelen yemek ve tatlılarından.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı
Cizre’ye 10 km uzakta olan ve 2013’ten beri açık olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda yalnızca iç hat seferleri yapılıyor. Kara ulaşımı için toplu taşıma araçları ve taksilerden yararlanabilirsiniz.
Şırnak Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-Şırnak Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-Şırnak uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-Şırnak Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-Şırnak uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-Şırnak Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-Şırnak Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?