Mardin - Tokat Uçak Bileti
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Tokat Şehir Rehberi

Tokat’ın adı Evliya Çelebi’nin anlattığına göre arpası bol olduğu için tok-at’ın birleşmesiyle oluştu. Osmanlı tarihçisi İsmail Hakkı Uzunçarşılı’ya göre ise “surlu şehir” manasına gelen Toh-Kat’tan türedi. Özhan Öztürk ise Tokat isminin “ülke, şatraplık” anlamındaki “Dahyu” kelimesinin Rum ağzında bozulmasıyla “Dokeia” kelimesinden bozma olduğunu savunuyor. Tokat uçak bileti ile adının oluşması zaman alan bir şehre uçun.
Togayıtlar’ın kurduğuna inanılan şehir Hititler’in, Asuslular’ın Hurriler ve Kimmerler’in egemenliğinin ardından Persler, Makedonyalılar, Kapadokya Krallığı ve Pontus Krallığı’nın topraklarına katıldı. Romalılar ve Bizanslılar’dan sonra Türk beyliklerinin eline geçti. Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde önemli bir sancaktı. Cumhuriyet Dönemi’ne gelindiğindeyse il oldu. Tokat uçak biletinizi cebinize koyarak tarihle dolu bir şehrin sokaklarında gezinin.
“Dünyanın 8. harikası” olarak görülen Ballıca Mağarası, 2000 yıl önce Karadeniz’in en büyük 5 şehrinden biri olduğu düşünülen Sulusaray Antik Kenti, Ali Paşa Camii, Ulu Camii, Sultan Hamamı, Sık Dışını Helası, Tokat Müzesi, Takyeciler Çarşısı, Paşa Hamamı, Sulusokak Çarşısı, kuş gözlemcileri için gözetleme kuleleri konulan Kaz Gölü, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat’ın annesi Mahperi Hatun için inşa edilen Mahperi Hatun Kervansarayı, birçok hastalığa şifa veren Sulusaray Kaplıcaları, su sporları yapmak için ideal Almus Baraj Gölü, Antik Çağlar’da kurulan Zile Kalesi’nde bir tur atmayı ihmal etmeyin.
Sarma yapmak için en ideal formu sunan Tokat Yaprağı, tereyağ ve bal sürülerek yenilen Tokat Pağacı, çay ve reçeli yapılan Kuşburnu, kısıra benzetilen Bat, lezzetini tencere dibine dizilen kemikli etlerden alan Bakla Dolması, gelen misafirlere ikramda kusur etmeyen Tokatlılar’ın yaptığı Tokat Keşkeği, saç üstünde pişirilen Tokat Çökeliklisi, ceviz tadını sevenler için Niksar Çöreği, vitamin deposu Zile Pekmezi, patlıcanlı ve etli Tokat Kebabı, bol sarımsaklı ve bol kıymalı Tokat Çemeni’ni yenilecekler listenize alın.
Tokat Havalimanı
1995 yılında açılan Tokat Havalimanı’nda yalnızca iç hat uçuşları var. Şehir içi ulaşım için otobüs, servis ve taksiler hizmetinizde.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Mardin-Tokat Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Mardin-Tokat uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Mardin-Tokat Uçak Bileti Alabilir miyim?
Mardin-Tokat uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Mardin-Tokat Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Mardin-Tokat Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?