Rabat - Sivas Uçak Bileti
Rabat Şehir Rehberi

Fas'ın başkenti olan Rabat şehri 1955 yılındaki bağımsızlıktan bu zamana kadar politik ve idari anlamda bir merkez konumuna gelmiştir. Rabat şehri turizmle ile ön plana çıkmakta olan bir şehir değildir. Bu nedenle çok fazla turist yer almaktadır.
Rabat şehri pek çok özelliği ile birlikte görülmeye değer olan bir şehirdir. Bu şehirde kişiler kolonyel mimarisi özellikleri taşımakta olan yapılar, palmiye ağaçları, trafiğe kapalı olan caddeleri, küçük dükkanları, sokak anıtları ve heykelleri ile birlikte görülmeye değer olan bir şehirdir. Muhteşem bir mimariye sahip olması nedeni ile görülmesi gerekli olan bir şehirdir. Zengin bir tarihi içeriği bulunmaktadır. Şehrin sokaklarında yürürken zengin tarihe sahip olan dokuları hissedebilmek mümkündür. Rabat uçak bileti araştırmaları ile birlikte kişiler istedikleri gibi geziler düzenleyebileceklerdir.
Bou Regreg Nehri kıyısında kurulmakta olan Rabat tarihi ve doğal güzellikleri ile önemli bir liman kenti olarak ön plana çıkmaktadır. Şehrin ekonomik kaynakları içinde gıda, inşaatçılık ile birlikte tekstil bulunmaktadır.
Rabat Hakkında Bilgiler
Rabat şehri Fas ülkesinde yer alıyor. Atlantik Okyanusu kıyısına dökülmekte olan Bou Regreg Nehri kıyısında konumlanmaktadır. Rabat şehrine ulaşmak isteyenler Türkiye’den direkt uçuş bulunmadığı için bu şehre aktarmalı bir şekilde ulaşım sağlayabileceklerdir. Bu şehre gezi düzenlemek isteyenler şehrin sahip olduğu iklim özelliklerini merak etmektedirler. Rabat şehri Atlantik Okyanusu kıyısında yer alması nedeni ile Akdeniz iklimine sahip olmaktadır. Okyanusun etkisi ile birlikte esintili bir şehir olmaktadır. Rabat kış aylarında serin olmakta, yaz aylarında sıcak geçmektedir. Kış aylarında en düşük sıcaklık ortalaması 7 derece olmaktadır. Yaz aylarında en yüksek sıcaklıklar ise 27 derece olmaktadır. Rabat uçak bileti fiyatı araştırmaları ile birlikte kişiler uygun fiyatlı biletler bulabilmekte ve geziler düzenleyebilmektedirler.
Rabat Gezilecek Yerler
Rabat görülmesi gerekli olan yerler bakımından zengin olan bir şehirdir. Dünya genelinde görülmesi gerekli olan şehirlerdendir. Sokaklarında yer alan sakinlik buraya gelen kişilerin başlıca olarak sevdikleri özelliklerindendir. Fenike, Roma, Muvahhid ya da Merenid dönemlerinden kalan izleri burada görebilmek mümkün olabilmektedir.
Rabat şehrinde ilk olarak müzeler görülmelidir. Burada yer alan müzeler; Arkeoloji Müzesi, Çağdaş Sanat Müzesi, Bilim ve Doğa Müzesi gibi müzelerdir.
Chellah
Orta Çağ döneminden kalma olan bir antik kenttir. Mutlaka görülmesi gerekli olan yerlerdendir. 2012 yılı ile birlikte Dünya Mirası olarak kaydedilmiştir. Bu antik kentte dolaşırken doğanın keyfini çıkarabilmek mümkündür. Uzun zamandır burada düzenlenmekte olan festivaller de görülmeye değerdir.
Hassan Kulesi
Görülmesi gerekli olan bir diğer yer Hassan Kulesi’dir. Dünyanın en büyük minaresine sahip olan cami olduğuna inanılmaktadır ancak caminin minaresi bitirilmemiştir. Minare tam olarak 44 metre yükseklikte olmaktadır. 86 metre yüksekliklerde yapılması planlanmıştır. Görülmesi gerekli olan yerler içerisinde yer almaktadır.
Kasbah
Dar sokakları, mavi beyaz evleri ile dikkatleri kendisine çekmektedir. Ana caddesinin adı ise Rue Jamaa olmaktadır. Sokağın 200 metre ilerisinde ise 12.yüzyılda inşa edilmiş olan en eski cami bulunmaktadır. 18.yüzyılda ise restore edilmiştir. Şehre gelenler tarafından mutlaka görülmesi gerekli olan yerlerdendir.
Andalusian Bahçeleri
Kasbah'ın arka sokaklarında yer alan gizli bir bahçe olan bu yer mutlaka görülmelidir. Koloni döneminde 20.yüzyılda Fransızlar tarafından yapılmış olan bir bölgedir. Peyzaj ve mimari açıdan eşsiz bir güzelliği bulunuyor. Bu nedenle görülmesi gerekli olan bir yerdir. Bahçe içerisinde kuş ve su sesleri dinlenebilmektedir. Ucuz Rabat uçak bileti araştırmaları ile birlikte şehre oldukça uygun fiyatlı geziler düzenlemek mümkün olabilmektedir.
Uygunabiletal.com
Sivas Şehir Rehberi

Antik dönemdeki adı “Sebastia”nın Türkçeleşmesiyle Sivas adını alan şehrin eski adı “saygıdeğer” ve “yüce” anlamlarını taşıyordu. Bu anlamlarsa Augustus’un Yunanca karşılığıydı. Buysa Sebastia adının Roma İmparatoru’nun adından geldiği anlamını taşıyordu. Sivas’ın adıyla ilgili bir başka rivayete göre; Sivas kurulmadan önce şehrin olduğu yerde üç pınar vardı. Pınarlar Tanrı’ya şükür, ana ve babaya minnet ve küçüklere şefkat duygularını ifade ediyordu. Pınarların ismine “Sipas Suyu” denirdi. Zamanla bu pınarların çevresine bir yerleşim yeri kuruldu ve bu yerleşim yerine “Sipas” adı verildi. Diğer bir rivâyete göre ise Sivas ismi eski kavimlerden “Sibasipler”den geliyordu. Sivas uçak bileti ile şehrin isim efsanelerini yerinde dinleyin.
Darüşşifa Mengücekoğlu Ahmet Şah ve eşi Turan Melek’in 1229’da yaptırdığı Divriği Ulu Camii, şifahane olması amacıyla 1217’de inşa ettirilen Şifaiye Medresesi (Sivas Darüşşifası), Anadolu’nun simetrisi en düzgün olan medresesi Buruciye Medresesi, Anadolu’nun en yüksek taç kapısına sahip olan Çifte Minareli Medrese, Anadolu Selçuklu Devleti’nin en önemli miraslarından Gök Medrese, dükkanlarında gezinebileceğiniz Taşhan, Cumhuriyet tarihinde önemli bir yer teşkil eden Sivas Kongre Binası ve Etnografya Müzesi, Kızılırmak üzerinde bulunan Selçuklular’ın 12. yüzyılda yaptırdığı Eğri Köprü, göl tabanını rahatça görebildiğiniz ve güneşin konumuna göre renk değiştiren Gürün Gökpınar Gölü, sedef hastalığına iyi gelen balıklarıyla ünlü Kangal Balıklı Kaplıca, kayıkla gezebileceğiniz ya da dalış sporları yapabileceğiniz Tödürge Gölü, kaynak sularıyla beslenen Hafik Gölü’nü gezebilmek için Sivas uçak biletinizi cebinize koymalısınız.
Ev yapımı erişteyle güzel Kesme Aşı, ayranla tatlanan Baviko, özel günlerin tatlısı Kelle Tatlısı, Gömme adıyla da bilinen Sirok, Salata Dolması’nın en önemli malzemesi Salata Kurutması, Tokat Badı’yla karıştırılan cevizsiz Mercimek Badı, her yemeğe yakışan Pezik Turşusu, zahmetine değen Peskütan Çorbası, bol yağla hazırlanan Sivas Katmeri, patatesli ya da kızmalı Hingel, hamurun yoğurtla kaynaşması Sübüra, mayayla yapılan Sivas Ketesi, Sivas yorumunda köfte üzerine yoğurt dökülerek yenilen İçli Köfte, kuzu etinin tat kattığı Divriği Pilavı, sebze ağırlıklı Sivas Kebabı, baharatsız yoğrulan Sivas Köftesi denenmeye hazır...
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı
1990 yılından beri sivil taşımacılık da yapan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndaki VIP Terminali’nden yalnızca siyasetçiler, bürokratlar ve işadamları yararlanıyor. 22 km uzaktaki şehir merkezine ulaşmak için yolcu servisleri, otobüs, taksi ve araç kiralama hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Rabat-Sivas Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Rabat-Sivas uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Rabat-Sivas Uçak Bileti Alabilir miyim?
Rabat-Sivas uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Rabat-Sivas Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Rabat-Sivas Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?