Şanlıurfa - Adana Uçak Bileti
Şanlıurfa Şehir Rehberi

Urfa ve civarında Cilalı Taş Devri’nden beri yerleşim vardı. Dünyanın bilinen en eski mabeti Göbeklitepe Höyüğü bunun kanıtı. Kutsal kitaplarda İbrahim Peygamber’in doğum yeri olarak kabul edilen şehirde bunun anısına bir camii de yapıldı. Eyüp Peygamber’in de doğum yeri olarak Urfa gösterilir. Balıklıgöl’ün kuzeyinde yapılan keşifte Neolitik Dönem’e tarihlenen kalıntılara rastlandı. Urfa tarihine baktığımızda Ebla, Akkad, Babil, Hitit, Hurri-Mitanni, Arami, Asur, Pers, Makedon, Roma ve Bizans’tan izler görürüz. Şanlıurfa uçak bileti cebinize girdikten sonra şehrin tarihini araştırmaya girişin.
1094 senesi Urfa’nın Büyük Selçuklu hakimiyeti altına girdiği yıl oldu. Eyyubiler, Memluklular, Karakoyunlular, Timurlular Devleti, Akkoyunlular, Safeviler’in ardından 1516 yılında Yavuz Sultan Selim’in önderliğinde Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Urfa daha sonra Rakka Eyaleti sınırları içindeyken 1876’da Halep’e bağlandı. 1916’da bağımsız bir sancak olarak kabul edildi. I. Dünya Savaşı yıllarında önce İngilizler’in daha sonra Fransızlar’ın işgaline uğrayan şehir 1920’de kurtarıldı. Şanlıurfa uçak biletinizi alırken şehrin kültürünü de araştırın.
İbrahim Peygamber’in doğduğu mağara, efsanelere konu olan Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in doğduğu mağaranın yanındaki Mevlid-i Halil Camii, Hz. Eyüp’ün sabır makamı, tarihi Harran Evleri, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne önerdiği Göbeklitepe, Roma Devri’nden kaldığı düşünülen Şuayb Şehri, saklı cennet Halfeti, eskiden kilise olan Selahaddin Eyyubi Camii, tamamlanması uzun yıllar süren Hasan Padişah Camii, çeşitli bilimleri inceleyen akadamisyenlerin öğretmenlik yaptığı Dünyanın İlk Üniversitesi, büyük oranda ayakta kalan Harran Kalesi, Bazda Mağaraları, Şeyh Yahya Hayat El-Harrani Türbesi, eskiden kilise olan Fırfırlı Camii’yi görmek için geç kalmadan biletinizi alın!
Ana malzemesi patlıcanla Söğürme, alışkanlık yaratan Şıllık Tatlısı, sıcak sıcak yemesi makbul Ağzı Açık, çiğ böreğe de benzetilen Semsek, yaz aylarında popülerliği artan Lebeni, bakliyatı bol Şehriyeli Nohutlu Bulgur Pilavı, her mevsim favori Ciğer Kebabı, kuzu eti ile nohutun buluşması Boranı, içine buz da konulan Bostana, bulgurla şekil verilen Aya Köftesi, malzemesi bol Yuvalak, özel günlerin yemeği Sini Taraklığı, Urfa’da yumurtalısı da yapılan Çif Köfte için midenizde yer açın.
Şanlıurfa Gap Havalimanı
Şanlıurfa Gap Havalimanı’nın şehre uzaklığı 35 km. Türkiye’nin en uzun havalimanı pistine sahip olan Şanlıurfa Gap Havalimanı’ndan uluslararası uçuşlar da yapılıyor. Havalimanından ayrılmak ve şehre ulaşmak için otobüs, servis, taksi ve araç kiralamadan yararlanabilirsiniz.
Şanlıurfa Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Adana Şehir Rehberi

Yüksek kültürlü medeniyetlerin beşiği olmuş Adana ve çevresindeki bilinen tarih Kitvanza Krallığı ile başlıyor. Daha sonra Hititler’in hakim olduğu bölge Kue Krallığı, Asurlular, Klikya Krallığı, İranlılar, Makedonyalılar, Selokidler, Çukurova Korsanları ve Romalılar tarafından yurt edinilmiş. 1517’de Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgedeki hakimiyeti başlamış. Adana uçak bileti ile Osmanlı İmparatorluğu dahil pek çok medeniyete ev sahipliği yapan topraklarda keşfe çıkın.
Hititler’den kalan kitabelerde “Uru Adania” yani “Adana Bölgesi” olarak bahsedilen şehrin adının en az 3640 yıllık bir geçmişi olduğu sanılıyor. 1. Dünya Savaşı Dönemi’nde saldırılara uğrayan Adana ve çevresi, Ankara’da yapılan Türk – Fransız Barış Antlaşması’nın ardından işgalden kurtuldu. Adana’nın kurtuluşu Büyük Saat ile Ulu Camii arasına asılan büyük bir bayrakla kutlandı. Bayrak Adana’nın simgesi haline gelerek her yıl Kurtuluş Günü’nde yeniden asıldı. Adana uçak bileti ile özgürlüğü bayraklarla kutlayan bir halkı ziyaret edin.
Seyhan Nehri üstündeki Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Taş Köprü, 16. yüzyılda yapılan Ulu Camii (Ramazanoğulları Camii), aynı anda 28 bin 500 kişinin ibadet edebildiği Sabancı Merkez Camii, Türkiye’nin en büyük parkı olan Adana Merkez Park, üzerinde tekne turu da yapabileceğiniz Seyhan Baraj Gölü, 32 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük saati olan Büyük Saat, geleneksel Anadolu kapalı çarşı örneği Tarihi Kazancılar Çarşısı, Adana’nın çevresindeki tarihi kalıntıların sergilendiği Adana Arkeoloji Müzesi, Almanlar yaptığı için “Alman Köprüsü” de denilen Varda Köprüsü, Roma ve Bizans kalıntılarının bulunduğu Anavarza Antik Kenti Adana yolcularına önerilen rotalardan…
Adana’ya ilk kez gidenlere tavsiye edilen; Adana Kebap, bol malzemesiyle doyurucu olan Adana Lahmacun, her yörenin farklı usüllerle yaptığı Analı Kızlı, tabağınızı tekrar tekrar doldurmalarını isteyeceğiniz Mumbar, adı üzerinde kırk kere sarılan Kırkkat, buzlu servisiyle ferahlatan Bici Bici, oturtmaya da benzeyen Sarı Burma, lohusa şerbeti olarak bilinen Kaynar, tadı kremaya benzeyen Misis Ayranı, meyan kökünden yapılan Aşlama, kat kat hamurun içine ceviz konularak yapılan Karakuş Adana lezzetlerini tatmak isteyenlere duyurulur.
Adana Havalimanı
Adana “Şakirpaşa” Havalimanı 1937 yılında açıldığında sadece yurtiçi uçuşlara açıktı. 1956 yılında uluslararası uçuşlar yapılmaya başlandı. Havalimanı şehir arası ulaşım otobüs, servis ve taksilerle sağlanıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Şanlıurfa-Adana Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Şanlıurfa-Adana uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Şanlıurfa-Adana Uçak Bileti Alabilir miyim?
Şanlıurfa-Adana uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Şanlıurfa-Adana Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Şanlıurfa-Adana Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?