Şanlıurfa - Diyarbakır Uçak Bileti
Şanlıurfa Şehir Rehberi

Urfa ve civarında Cilalı Taş Devri’nden beri yerleşim vardı. Dünyanın bilinen en eski mabeti Göbeklitepe Höyüğü bunun kanıtı. Kutsal kitaplarda İbrahim Peygamber’in doğum yeri olarak kabul edilen şehirde bunun anısına bir camii de yapıldı. Eyüp Peygamber’in de doğum yeri olarak Urfa gösterilir. Balıklıgöl’ün kuzeyinde yapılan keşifte Neolitik Dönem’e tarihlenen kalıntılara rastlandı. Urfa tarihine baktığımızda Ebla, Akkad, Babil, Hitit, Hurri-Mitanni, Arami, Asur, Pers, Makedon, Roma ve Bizans’tan izler görürüz. Şanlıurfa uçak bileti cebinize girdikten sonra şehrin tarihini araştırmaya girişin.
1094 senesi Urfa’nın Büyük Selçuklu hakimiyeti altına girdiği yıl oldu. Eyyubiler, Memluklular, Karakoyunlular, Timurlular Devleti, Akkoyunlular, Safeviler’in ardından 1516 yılında Yavuz Sultan Selim’in önderliğinde Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Urfa daha sonra Rakka Eyaleti sınırları içindeyken 1876’da Halep’e bağlandı. 1916’da bağımsız bir sancak olarak kabul edildi. I. Dünya Savaşı yıllarında önce İngilizler’in daha sonra Fransızlar’ın işgaline uğrayan şehir 1920’de kurtarıldı. Şanlıurfa uçak biletinizi alırken şehrin kültürünü de araştırın.
İbrahim Peygamber’in doğduğu mağara, efsanelere konu olan Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in doğduğu mağaranın yanındaki Mevlid-i Halil Camii, Hz. Eyüp’ün sabır makamı, tarihi Harran Evleri, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne önerdiği Göbeklitepe, Roma Devri’nden kaldığı düşünülen Şuayb Şehri, saklı cennet Halfeti, eskiden kilise olan Selahaddin Eyyubi Camii, tamamlanması uzun yıllar süren Hasan Padişah Camii, çeşitli bilimleri inceleyen akadamisyenlerin öğretmenlik yaptığı Dünyanın İlk Üniversitesi, büyük oranda ayakta kalan Harran Kalesi, Bazda Mağaraları, Şeyh Yahya Hayat El-Harrani Türbesi, eskiden kilise olan Fırfırlı Camii’yi görmek için geç kalmadan biletinizi alın!
Ana malzemesi patlıcanla Söğürme, alışkanlık yaratan Şıllık Tatlısı, sıcak sıcak yemesi makbul Ağzı Açık, çiğ böreğe de benzetilen Semsek, yaz aylarında popülerliği artan Lebeni, bakliyatı bol Şehriyeli Nohutlu Bulgur Pilavı, her mevsim favori Ciğer Kebabı, kuzu eti ile nohutun buluşması Boranı, içine buz da konulan Bostana, bulgurla şekil verilen Aya Köftesi, malzemesi bol Yuvalak, özel günlerin yemeği Sini Taraklığı, Urfa’da yumurtalısı da yapılan Çif Köfte için midenizde yer açın.
Şanlıurfa Gap Havalimanı
Şanlıurfa Gap Havalimanı’nın şehre uzaklığı 35 km. Türkiye’nin en uzun havalimanı pistine sahip olan Şanlıurfa Gap Havalimanı’ndan uluslararası uçuşlar da yapılıyor. Havalimanından ayrılmak ve şehre ulaşmak için otobüs, servis, taksi ve araç kiralamadan yararlanabilirsiniz.
Şanlıurfa Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır ve çevresindeki mağaralarda yapılan arkeolojik araştırmalarda Yontma Taş ve Mezolitik Devre ait bulgulara rastlandı. Ergani ilçesi yakınlarındaki Çayönü Tepesi kazılarında ise dünyanın en eski köyü bulundu. Diyarbakır’da zamanında Asurlular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular, Moğollar, Akkoyunlular, Safeviler ve Osmanlılar hüküm sürdü. Diyarbakır uçak biletinizle dünyanın en eski köyünü yerinde tanıyın.
Diyarbakır Osmanlılar zamanında doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı oldu. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde hastalık, yangın ve sefaletle boğuşan şehir Cumhuriyet Dönemi’nde büyük bir atılım gerçekleştirdi. 1950’lerden sonra şehir yenilendi. Yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla Diyarbakır’ın çehresi değişti. Kara, hava ve demir yoluyla ülkenin dört bir yanına yakınlaştı. Diyarbakır uçak bileti ile şehrin yeni çehresine göz atın.
Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Camii, Mimar Sinan’ın dehasının ürünü Behram Paşa Camii, Anadolu’nun tek dört ayaklı minare örneği Dört Ayaklı Minare, Anadolu’nun ilk üniversitesi kabul edilen Mesudiye Medresesi, 3. yüzyıldan beri ayakta kalan Meryem Ana Kilisesi, 1934’de Zinciriye Medresesi’nde açılan ve Diyarbakır’ın ilk müzesi olan Arkeoloji Müzesi, şaire ait eşyaların sergilendiği Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü yazarın bir zamanlar yaşadığı evden dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, günümüzde otel olarak kullanılan Deliller Hanı, çeşitli dükkanlara ev sahipliği yapan Hasan Paşa Hanı, tarihi Sülüklü Han, dünyada kemeri en geniş olan köprü olan Malabadi Köprüsü ve yaklaşık 9000 yaşındaki surlarıyla Diyarbakır Kalesi’ni görmeden dönmeyin.
Ekşiliğini içindeki sumağa borçlu Meftune, Hıllorik adıyla da tanınan Pıçık, nar taneleriyle renklenen Nardanaşı, kıyma ve bademli Duvaklı Pilav, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, iç pilavla doldurulan Kaburga Dolması, kara mercimekle yapılan Serbizer, dolma gibi doldurulan Elma Düzmesi, içmesi leziz Sumak Suyu, Osmanlı Mutfağı’ndan kalma Paluze Tatlısı, türlü yemeğine benzeyen Tırşık, Mumbar Dolması’nın Diyarbakır versiyonu Kibe Mumbar, Mercimek Köftesi’ne benzeyen Habenisk’i afiyetle yedikten sonra Diyarbakır karpuzuna ne dersiniz?
Diyarbakır Havalimanı
1952 yılından beri sivil – askeri kategoride uçuşların yapıldığı Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır’dan 10 km uzakta. Havalimanından uluslararası uçmak da mümkün… Havalimanında kara ulaşımı otobüs, servis ve taksiyle gerçekleştiriliyor.
Diyarbakır Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Şanlıurfa-Diyarbakır Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Şanlıurfa-Diyarbakır uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Şanlıurfa-Diyarbakır Uçak Bileti Alabilir miyim?
Şanlıurfa-Diyarbakır uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Şanlıurfa-Diyarbakır Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Şanlıurfa-Diyarbakır Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?