Şanlıurfa - Sinop Uçak Bileti
Şanlıurfa Şehir Rehberi

Urfa ve civarında Cilalı Taş Devri’nden beri yerleşim vardı. Dünyanın bilinen en eski mabeti Göbeklitepe Höyüğü bunun kanıtı. Kutsal kitaplarda İbrahim Peygamber’in doğum yeri olarak kabul edilen şehirde bunun anısına bir camii de yapıldı. Eyüp Peygamber’in de doğum yeri olarak Urfa gösterilir. Balıklıgöl’ün kuzeyinde yapılan keşifte Neolitik Dönem’e tarihlenen kalıntılara rastlandı. Urfa tarihine baktığımızda Ebla, Akkad, Babil, Hitit, Hurri-Mitanni, Arami, Asur, Pers, Makedon, Roma ve Bizans’tan izler görürüz. Şanlıurfa uçak bileti cebinize girdikten sonra şehrin tarihini araştırmaya girişin.
1094 senesi Urfa’nın Büyük Selçuklu hakimiyeti altına girdiği yıl oldu. Eyyubiler, Memluklular, Karakoyunlular, Timurlular Devleti, Akkoyunlular, Safeviler’in ardından 1516 yılında Yavuz Sultan Selim’in önderliğinde Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Urfa daha sonra Rakka Eyaleti sınırları içindeyken 1876’da Halep’e bağlandı. 1916’da bağımsız bir sancak olarak kabul edildi. I. Dünya Savaşı yıllarında önce İngilizler’in daha sonra Fransızlar’ın işgaline uğrayan şehir 1920’de kurtarıldı. Şanlıurfa uçak biletinizi alırken şehrin kültürünü de araştırın.
İbrahim Peygamber’in doğduğu mağara, efsanelere konu olan Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in doğduğu mağaranın yanındaki Mevlid-i Halil Camii, Hz. Eyüp’ün sabır makamı, tarihi Harran Evleri, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne önerdiği Göbeklitepe, Roma Devri’nden kaldığı düşünülen Şuayb Şehri, saklı cennet Halfeti, eskiden kilise olan Selahaddin Eyyubi Camii, tamamlanması uzun yıllar süren Hasan Padişah Camii, çeşitli bilimleri inceleyen akadamisyenlerin öğretmenlik yaptığı Dünyanın İlk Üniversitesi, büyük oranda ayakta kalan Harran Kalesi, Bazda Mağaraları, Şeyh Yahya Hayat El-Harrani Türbesi, eskiden kilise olan Fırfırlı Camii’yi görmek için geç kalmadan biletinizi alın!
Ana malzemesi patlıcanla Söğürme, alışkanlık yaratan Şıllık Tatlısı, sıcak sıcak yemesi makbul Ağzı Açık, çiğ böreğe de benzetilen Semsek, yaz aylarında popülerliği artan Lebeni, bakliyatı bol Şehriyeli Nohutlu Bulgur Pilavı, her mevsim favori Ciğer Kebabı, kuzu eti ile nohutun buluşması Boranı, içine buz da konulan Bostana, bulgurla şekil verilen Aya Köftesi, malzemesi bol Yuvalak, özel günlerin yemeği Sini Taraklığı, Urfa’da yumurtalısı da yapılan Çif Köfte için midenizde yer açın.
Şanlıurfa Gap Havalimanı
Şanlıurfa Gap Havalimanı’nın şehre uzaklığı 35 km. Türkiye’nin en uzun havalimanı pistine sahip olan Şanlıurfa Gap Havalimanı’ndan uluslararası uçuşlar da yapılıyor. Havalimanından ayrılmak ve şehre ulaşmak için otobüs, servis, taksi ve araç kiralamadan yararlanabilirsiniz.
Şanlıurfa Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Şanlıurfa-Sinop Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Şanlıurfa-Sinop uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Şanlıurfa-Sinop Uçak Bileti Alabilir miyim?
Şanlıurfa-Sinop uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Şanlıurfa-Sinop Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Şanlıurfa-Sinop Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?