Sinop - Amasya Uçak Bileti
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Amasya Şehir Rehberi

Doğal güzellikleriyle çağlar boyunca çeşitli medeniyetlerin yurt edindiği Amasya’nın bilinen tarihi 7000 yıl önceden başladı. Şehrin bilinen ilk ismi Amaseia’ydı. Şimdiki Amasya Kalesi’nin olduğu yer şehrin ilk yerleşim yeriydi. Amasya’da Hititler, Frigler, Persler ve Romalılar hüküm sürdü. Amasya uçak bileti ile binlerce yıldır solmayan güzellikleri keşfedeceksiniz.
Amasya’nın Türk hakimiyeti ile tanışması Danişmendliler’le oldu. Anadolu’da Türk varlığının güçlenmesiyle İlhanlı, Selçuklu ve son olarak Osmanlılar’ın topraklarına katıldı. Osmanlı Dönemi’nde şehzadelerin eğitime gönderildiği ve valilik yaptığı şehir olan Amasya, Kurtuluş Savaşı yıllarında Amasya Kongresi’ne ev sahipliği yaparak önemini artırdı. Amasya uçak bileti ile şehzadelerin ve Kuvâ-yi Milliye ruhunu taşıyanların diyarına adım atın.
Tam yirmi dört bin eserin sergilendiği Amasya Müzesi, hem şehrin manzarasını seyredebileceğiniz hem de içinde gezinebileceğiniz Amasya Kalesi, Pontus Krallığı Dönemi’ne ait Kral Kaya Mezarları, Osmanlı şehzadelerinin balmumu heykellerinin yer aldığı Şehzadeler Müzesi, İlhanlılar’a ait tek eser olan Darüşşifa, Sultan II. Bayezid Külliyesi, Sultan Çelebi Mehmed’in yaptırdığı Haliliye Medresesi, Gökmedrese, Büyük Ağa Medresesi, Küçük Ağa Medresesi, burmalı minaresiyle ünlü Burmalı Camii, Gökmedrese Camii, Fethiye Camii, Medrese Önü Camii, Saraçhane Camii, Hızır Paşa Camii ve Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii Amasya’da gezilecek yerler içinde…
Yeşil mercimek ve kıyma ile yapılan Çatal Çorba, pirinç ya da mercimekle yapılan Helle Çorbası, parmak yedirten Bakla Dolması, patlıcanı baş tacı edenler için Patlıcan Çullaması, Amasya usülü Keşkek, tatmadan duramayacağınız Bat Yemeği, ayvanın bambaşka bir formu Ayva Gallesi, tadanların favorisi olan Hasuda Tatlısı, pekmezle yapılan Dene Hasudası, Amasya Çöreği, Ciğer Sarması, Göbek Dolması, Kabak Kavuklu Pilav, Elma Tatlısı ve Kalburabastı denemeniz gereken Amasya Mutfağı işlerinden.
Amasya Merzifon Havalimanı
Amasya’nın 47 km uzağında yer alan Amasya Merzifon Havalimanı’nda sivil – askeri uçuşlar yapılıyor. Havalimanından yurt dışına uçuş yok. Özel servisler ve taksiler havalimanı şehir arası ulaşımı gerçekleştiriyor.
Amasya Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Sinop-Amasya Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Sinop-Amasya uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Sinop-Amasya Uçak Bileti Alabilir miyim?
Sinop-Amasya uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Sinop-Amasya Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Sinop-Amasya Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?