Sinop - Iğdır Uçak Bileti
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Iğdır Şehir Rehberi

Paleolitik Çağ’a kadar uzanan bir geçmişi olan Iğdır topraklarından milattan önce Urartular, Assurlular, Kimmer ve İskitler geçti. Sonraki yüzyıllarda Pers, Makedon, Seleukos ve Roma egemenliği altına giren bölgeyi milattan sonra 7. yüzyılda Araplar işgal etti. Araplar ve Doğu Roma İmpatatorluğu arasında bir süre gidip gelen topraklara 1064’te Selçuklular el koydu. 13. yüzyıla gelindiğinde etkin olan Moğol istilasına uğrayan bölge, 1514’te Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldı. Tarihi İpek Yolu’nun da geçtiği topraklara Iğdır uçak biletinizle yaklaşın.
İl merkezindeki Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi, leylekler kenti olarak da bilinen Iğdır’ı temsil eden Leylek Heykeli, günde 60 ton tuz çıkarılan Tuz Mağaraları, Köroğlu’nun gözetleme kulesi olarak kullandığı Köroğlu Kalesi, tarihi önemi olan Koçbaşı Mezar Taşları, dünyanın en büyük ve derin ikinci krateri olan Meteor Çukuru, Hacı İbrahim Gökdek adına yaptırılan Gökdekli Kümbeti, Yakup Vadisi’nde bulunan Ahura Harabeleri, 12. yüzyılda inşa edilen Harman Döven Kervansarayı, dünyanın ilk fuarının burada yapıldığı söylentisi olan Karakale Harabesi, Asma Köyü Camii, Aralık Ortaköy Camii, Çakırtaş Kul Yusuf Kümbeti ve Aliköçek Çayı Köprüsü’nü gezilecek yerler gezi notlarınız arasına yazın. Iğdır uçak bileti ile bir şehrin tarihinde yol alın.
Gatığaşı, Kelecoş, Ayranaşı, Hörre, Süt Hörresi, Sabahaşı, Helise, Perzana, Taş Köfte, Tavuk Şorva, Tandır Şiş, Ekşili, İşkembe Kavurma, Cızdık, Paça, Bozbaş, Yağ Şorvası, Etli Sarma, Cılvır, Salmanca, Omacaşı, Ekşili Pilav, Kuru Üzümlü Pilav, Keklik Etli Lepeli Pilav, Sütlü Pilav, Börülceli Bulgur, Evelikli Bulgur, Tereyağlı Erişte, Tapan, Fetir, Kuymak, Omaç Helvası, Kavut ve Kaysafa Iğdırlılar’ın misafirlerine ikram ettiği yemeklerden…
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı
Şehir merkezine 16 km uzakta olan Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı’nda yalnızca iç hat uçuşlar var. VIP Salonu ise konuklarının hizmetinde. Kent ile havalimanı arası ulaşımı kolaylaştırmak için otobüs, minibüs ve taksiler çalışıyor.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Sinop-Iğdır Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Sinop-Iğdır uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Sinop-Iğdır Uçak Bileti Alabilir miyim?
Sinop-Iğdır uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Sinop-Iğdır Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Sinop-Iğdır Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?