Sinop - İstanbul Uçak Bileti
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
İstanbul Şehir Rehberi

Dünya üstündeki en eski şehirlerinden biri olma özelliği taşıyan İstanbul; sırasıyla Roma İmparatorluğu’na, Bizans İmparatorluğu’na ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik etmiş. Ayrıca 1517 yılında Hilafetin Osmanlı İmparatorluğu’na geçmesiyle İslam Dünyası’nın da merkezi olmuş. Hilafet 1924’te kaldırılana kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun dolayısıyla İstanbul’un İslam Dünyası üzerindeki gücü korunmuş. İstanbul uçak bileti alarak bu kadim kenti gezinin.
Ucuza İstanbul uçak bileti alırken kentin isimler mazisini de benimseyin. İstanbul üzerindeki medeniyetler değiştikçe, bu medeniyetlerin İstanbul’a yakıştırdığı isimler de değişmiş. Bu isimler sırasıyla; Byzantion, Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Konstantiniyye, İslambol ve son olarak İstanbul’dur. Bu isimler içinde en çok benimsenen ve yaygın olanı ise İstanbul adıdır.
Günümüze kalan en eski ve geniş saray olan Topkapı Sarayı’na ayrı bir paragraf açmak gerekir. Bulunduğu yerden Boğaziçi’ni, Haliç’i ve Marmara Denizi’ni görebilen Topkapı Sarayı, saraydan çok küçük bir şehri andırır. 500 yılı aşkın bir süre kullanılan saray, Cumhuriyet Dönemi’nde restorasyonu yapılarak müze haline getirildi. Saray, her gün geziye açık.
Kız Kulesi, Sultanahmet Meydanı, İstiklal Caddesi, Beyazıt Meydanı, Anadolu Hisarı, Rumeli Hisarı, Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Yıldız Korusu, Ortaköy, Emirgan uğranılması gereken noktalardan… Şehri tepeden görmek içinse en ideali Galata Kulesi. Galata Kulesi de şehrin eski yüzünün bir parçası. 528 yılında yapılan kuleden İstanbul şehri panoramik bir şekilde izlenebiliyor.
Sultanahmet’e uğrayınca Sultahmet Köftesi’ni, İstiklal Caddesi’nde ıslak hamburgeri, Ortaköy’de kumpiri, Yıldız Korusu’nda sıcak bir çayı, Galata Kulesi civarındaysanız soğuk bir limonatayı, Emirgan sahilindeyse tatlı yemeyi deneyimleyin.
Uygun Fiyatlı İstanbul Uçak Bileti
İstanbul uçak bileti alırken hangi havalimanını kullandığınıza dikkat etmelisiniz. Çünkü şehrin hem Avrupa yakasında hem de Asya yakasında birer havalimanı var. Atatürk Havalimanı sizi Avrupa Yakası’nda karşılarken, Sabiha Gökçen Havalimanı Asya Yakası’na gelenleri selamlıyor. 3. havalimanınsa 2018’de açılması bekleniyor
Atatürk Havalimanı
Bakırköy’de şehrin içinde bulunan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara açık. TAV Passport Kart sahipleri havalimanının sunduğu özel olanaklardan faydalanabiliyor. Diğer bir ayrıcalıklı olanak olan “pirimeclass” CIP Servis ise özel asistanlı karşılama – uğurlama hizmeti.
Sabiha Gökçen Havalimanı
2001 yılında açılan Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik sınırları içinde konumlanmış. Sabiha Gökçen Havalimanı engelliler için özel hizmetler sunuyor.
İstanbul Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Sinop-İstanbul Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Sinop-İstanbul uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Sinop-İstanbul Uçak Bileti Alabilir miyim?
Sinop-İstanbul uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Sinop-İstanbul Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Sinop-İstanbul Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?