Sinop - Kastamonu Uçak Bileti
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Kastamonu Şehir Rehberi

Bilinen geçmişi Hititler’le başlayan Kastamonu’yu Frigya ve Lidya Krallıkları da yönetti. Milattan önce 4. yüzyılda Persler’in eline geçen şehri Anadolu’ya hükmeden Büyük İskender kazandı. Makedonlar’dan sonra Pontus ve Roma İmparatorluğu kentin sahibi oldu. Roma İmparatorluğu’nun bölünmesinin ardından Bizanslılar Kastamonu’yu ele geçirdi. Kastamonu uçak bileti ile Anadolu’ya hükmeden medeniyetlerle tanışın.
Şehrin adının “Kastra Komneni” yani “Komnnenlerin Kalesi”nden geldiği söylenir. Türkmenler’in bölgeye gelmesiyle bu isim “Kastamoni” ve “Kastamonu” olarak telavuz edildi. İç Anadolu’daki Moğollarla mücadele edemeyen birçok Türk boyu Kastamonu ve çevresine yerleşti. Şehir Fatih Sultan Mehmet’in 1460 senesinde Candaroğulları Beyliği’ni yenmesiyle Osmanlı topraklarına katıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Kastamonu üzerinden geçen İstiklal Yolu denilen yolla Ankara’ya giyecek, para, cephane ve silah taşındı. Kastamonu uçak biletiyle Kurtuluş Savaşı’nda cepheye en çok askeren gönderen ilimizi keşfedin.
110 metrelik bir tepenin üstüne kurulan Kastamonu Kalesi, Kastamonu’daki en eski kaya mezar Evkaya Mezarları, hakkında rivayetler anlatılan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Külliyesi, Kastamonu Osmanlı İmpatorluğu topraklarına katıldıktan sonra inşa edilen ilk anıtsal yapı Nasurullah Camii ve Şadırvanı, 13 metrelik boyuyla hemen dikkat çeken Saat Kulesi, dört katında çeşitli eserler sergilenen Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi, 50 binin üzerinde eser görebileceğiniz Kastamonu Arkeoloji Müzesi, Zımbıllı Tepe Höyüğü adıyla da anılan Pompeiopolis Antik Kenti, günümüzde daha çok otel olarak kullanılan Kastamonu Konakları, benzersiz bitki çeşitliliğiyle Küre Dağı Milli Parkı, kış sporları için kullanılan tesisleriyle Ilgaz Dağı Milli Parkı, güzelliğiyle büyüleyen Gideros Koyu sizin için hazır.
Etli Ekmek, Banduma, Mıklama, Paça, Ala Pilav, Ekşili Pilav, Çekme Helva, Simit Tiridi, Kuyu Kebabı, Oğmaç Çorbası, Köle Hamuru, Cırık Tatlısı ve Üryani Eriği Hoşafı’nı denemeden evinize dönmeyin.
Kastamonu Havalimanı
2013’de açılan Kastamonu Havalimanı şehir merkezinin 13 km güneydoğusunda bulunuyor. Yalnızca iç hatlara açık olan havalimanına ulaşmak için otobüs ve taksiler emirlerinizi bekliyor.
Kastamonu Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Sinop-Kastamonu Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Sinop-Kastamonu uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Sinop-Kastamonu Uçak Bileti Alabilir miyim?
Sinop-Kastamonu uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Sinop-Kastamonu Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Sinop-Kastamonu Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?