Sinop - Şırnak Uçak Bileti
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Şırnak Şehir Rehberi

Efsaneye göre Büyük Tufan’ın ardından Nuh Peygamber’in gemisi Cudi Dağı’nda durdu. Bu nedenle Şırnak’ın insanlığın ikinci beşiği olduğuna dair bir inanış var. Hz. Nuh’a ait olduğu iddia edilen bir türbeyse kanıt olarak sunulmakta. Şırnak isminin “Şehri Nuh”tan geldiği görüşü de yaygın. Şırnak; Guti, Babil, Med, Asur, Pers, Sasani, Emevi, Abbasi, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde Cizre'ye bağlı bir yerleşim birimi idi. Şırnak uçak bileti ile efsaneyi yerinde inceleyin.
Milattan önce 4000 yılından kalma Finik Ören Yeri ve Kalesi, çeşitli kabartmalara tanıklık edeceğiniz Finik Kalesi, Dicle Nehri kıyısındaki Bazebde Ören Yeri, Hz. Ömer Dönemi’nde camiye dönüştürülen Cizre Ulu Camii, Hz. Nuh’un mezarı olduğuna inanılan Nuh Peygamber Türbesi, çeşitli medeniyetlerin yazlık yer olarak kullandığı Kasrik Ören Yeri, tuğlalarının renginden dolayı “kırmızı” adını alan Kırmızı Medrese, 15. yüzyıldan kalma Abdaliye Medresesi, efsanelere konu olan Cudi Dağı, Cizre’de doğan ünlü fizikçinin adını alan İsmail Ebul-iz El Cezeri Müzesi, Selçuklular’dan kaldığı düşünülen Nuh Nebi Camii ve Medresesi, Süryani ailelere hizmet eden Meryem Ana Kilisesi, hangi medeniyetin yaptığı bilinmeyen Beyaz Köprü, manzarasıyla büyüleyen Kasrık Boğazı, 16. yüzyılda yapıldığı sanılan Kasrik Köprüsü, Cizre yolu üzerindeki Yıkık Han (Hane Grabe); Şırnak uçak biletine sahip olduktan sonra gidebileceğiniz yerler arasında…
Şırnak’ın içli köftesi Kutlık, ana malzemesi yarma buğday olan Serbidev, bakır tencerede pişen Perde Pilavı, kaynatılarak sunulan Kipe, değişik bir tarifle Hekehaşandi, dolmaya Şırnak yorumu Şımşipe, soğuk yenen bir tatlı Bırınzer, üzerine şıra dökülerek servis edilen Fıreydin, et konularak lezzeti artırılan Suryaz, Meyre ve Mahmılatık Şırnak Mutfağı’nın önde gelen yemek ve tatlılarından.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı
Cizre’ye 10 km uzakta olan ve 2013’ten beri açık olan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda yalnızca iç hat seferleri yapılıyor. Kara ulaşımı için toplu taşıma araçları ve taksilerden yararlanabilirsiniz.
Şırnak Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Sinop-Şırnak Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Sinop-Şırnak uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Sinop-Şırnak Uçak Bileti Alabilir miyim?
Sinop-Şırnak uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Sinop-Şırnak Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Sinop-Şırnak Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?