Sinop - Sivas Uçak Bileti
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sivas Şehir Rehberi

Antik dönemdeki adı “Sebastia”nın Türkçeleşmesiyle Sivas adını alan şehrin eski adı “saygıdeğer” ve “yüce” anlamlarını taşıyordu. Bu anlamlarsa Augustus’un Yunanca karşılığıydı. Buysa Sebastia adının Roma İmparatoru’nun adından geldiği anlamını taşıyordu. Sivas’ın adıyla ilgili bir başka rivayete göre; Sivas kurulmadan önce şehrin olduğu yerde üç pınar vardı. Pınarlar Tanrı’ya şükür, ana ve babaya minnet ve küçüklere şefkat duygularını ifade ediyordu. Pınarların ismine “Sipas Suyu” denirdi. Zamanla bu pınarların çevresine bir yerleşim yeri kuruldu ve bu yerleşim yerine “Sipas” adı verildi. Diğer bir rivâyete göre ise Sivas ismi eski kavimlerden “Sibasipler”den geliyordu. Sivas uçak bileti ile şehrin isim efsanelerini yerinde dinleyin.
Darüşşifa Mengücekoğlu Ahmet Şah ve eşi Turan Melek’in 1229’da yaptırdığı Divriği Ulu Camii, şifahane olması amacıyla 1217’de inşa ettirilen Şifaiye Medresesi (Sivas Darüşşifası), Anadolu’nun simetrisi en düzgün olan medresesi Buruciye Medresesi, Anadolu’nun en yüksek taç kapısına sahip olan Çifte Minareli Medrese, Anadolu Selçuklu Devleti’nin en önemli miraslarından Gök Medrese, dükkanlarında gezinebileceğiniz Taşhan, Cumhuriyet tarihinde önemli bir yer teşkil eden Sivas Kongre Binası ve Etnografya Müzesi, Kızılırmak üzerinde bulunan Selçuklular’ın 12. yüzyılda yaptırdığı Eğri Köprü, göl tabanını rahatça görebildiğiniz ve güneşin konumuna göre renk değiştiren Gürün Gökpınar Gölü, sedef hastalığına iyi gelen balıklarıyla ünlü Kangal Balıklı Kaplıca, kayıkla gezebileceğiniz ya da dalış sporları yapabileceğiniz Tödürge Gölü, kaynak sularıyla beslenen Hafik Gölü’nü gezebilmek için Sivas uçak biletinizi cebinize koymalısınız.
Ev yapımı erişteyle güzel Kesme Aşı, ayranla tatlanan Baviko, özel günlerin tatlısı Kelle Tatlısı, Gömme adıyla da bilinen Sirok, Salata Dolması’nın en önemli malzemesi Salata Kurutması, Tokat Badı’yla karıştırılan cevizsiz Mercimek Badı, her yemeğe yakışan Pezik Turşusu, zahmetine değen Peskütan Çorbası, bol yağla hazırlanan Sivas Katmeri, patatesli ya da kızmalı Hingel, hamurun yoğurtla kaynaşması Sübüra, mayayla yapılan Sivas Ketesi, Sivas yorumunda köfte üzerine yoğurt dökülerek yenilen İçli Köfte, kuzu etinin tat kattığı Divriği Pilavı, sebze ağırlıklı Sivas Kebabı, baharatsız yoğrulan Sivas Köftesi denenmeye hazır...
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı
1990 yılından beri sivil taşımacılık da yapan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndaki VIP Terminali’nden yalnızca siyasetçiler, bürokratlar ve işadamları yararlanıyor. 22 km uzaktaki şehir merkezine ulaşmak için yolcu servisleri, otobüs, taksi ve araç kiralama hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Sinop-Sivas Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Sinop-Sivas uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Sinop-Sivas Uçak Bileti Alabilir miyim?
Sinop-Sivas uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Sinop-Sivas Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Sinop-Sivas Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?