Tiran - Balıkesir Uçak Bileti
Tiran Şehir Rehberi

Tiran, Arnavutluk’un başkentidir. Şehir ülkenin kalbi konumundadır. Ülkenin kültürel, sosyal, siyasal ve ekonomik açılardan merkezi konumundadır. Arnavutluk batısında Dajti Dağı ile çevrili bir konumda bulunmaktadır. Arnavutluk’un başkenti Tiran aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olmaktadır. Her yıl pek çok sayıda turisti ağırlayan Tiran seyahat için sürekli olarak tercih edilen bir şehirdir. Sahip olduğu kültürel ve tarihi özellikleri nedeni ile gözde şehirler arasında yer almaktadır. Tiran uçak bileti ile birlikte kişiler seyahat planlarını düzenleyebileceklerdir.
Tiran Şehri Konumu ve Ulaşım Yolları
Tiran şehri Arnavutluk’un başkentidir. Balkanlarda yer almaktadır. Tiran ülkenin doğusunda bulunmaktadır. Dalmaçya kıyılarına çok yakın bir konuma sahip olsa bile şehrin denize kıyısı bulunmamaktadır.
Tiran Uluslararası Rahibe Terasa Havalimanı’na uçarak ulaşım gerçekleştirilebilmektedir. İstanbul üzerinden tarifeli uçuşlar ile birlikte şehre ulaşım gerçekleştirebilmek mümkündür. Tiran uçak bileti fiyatları araştırılarak uygun fiyatlı biletler bulunabilir ve böylelikle gezi planları yapılabilir. İstanbul ile Tiran şehri arası ulaşım uçak ile 1 saat 5 dakika sürmektedir. Arnavutluk Türkiye’den vize istemediği için Türkler tarafından sıklıkla ziyaret edilmekte olan bir ülkedir. Kişiler ülkeye giriş esnasında görevlilere ülkeye neden geldiklerini söylediklerinde ülkeye giriş yapabileceklerdir.
Tiran karasal iklim özelliklerine sahip olan bir şehirdir. Bu şehir kış aylarında uzun ve sert bir hava durumuna sahip olmaktadır. Bu nedenle Tiran’ı ziyaret etmek isteyenler yaz aylarını tercih etmelidir. Mayıs, haziran, eylül ve ekim ayları ziyaret için en uygun zaman dilimleri olmaktadır. Bu zaman dilimlerinde şehrin dokusu, atmosferi çok daha iyi bir şekilde hissedilebilecektir.
Tiran Gezilecek Yerler
Arnavutluk başkenti olan Tiran seyahati oldukça dolu dolu geçebilecektir. Çünkü oldukça dolu bir şehirdir. Tiran seyahati esnasında kişiler pek çok gezecek yer bulabileceklerdir. Tiran şehir tarihi dokulara sahip olan yapıları ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.
Tiran şehrinin merkezinde yer alan İskender Bey Heykeli geziye başlamak için en uygun nokta olabilecektir. Şehrin kurucusu olan İskender Bey’in at üzerindeki heykelidir. Bu heykel tam olarak merkezde yer almaktadır.
Tiran Ulusal Tarih Müzesi şehrin simgelerinden biridir. Sahip olduğu değerli koleksiyonu ve görkemli binası ile her sene pek çok turisti ağırlamaktadır. Tiran Ulusal Tarih Müzesi hem şehrin hem de ülkenin tarihini aydınlatan oldukça önemli bir müzedir. Burada şehrin tarihi hakkında önemli bilgiler edinilebilmektedir. Bu müze içerisinde üç binden fazla eser bulunmaktadır. Bu nedenle son derece önemlidir. İlkçağ, Orta Çağ, Rönesans, Bağımsızlık, Heykel, 2. Dünya Savaşı, Komünizm Dönemi gibi bölümleri bulunmaktadır. Burada Osmanlı dönemine ait eserler de bulunmaktadır. El yazması eserler, haritalar burada sergilenmektedir. Tüm bu eserler ziyaretçilerinden yoğun bir ilgi görmektedir. İskender Bey Heykeli sonrasında müzeye ulaşabilmek için 5 dakika yürüyüş yapmak yeterli olacaktır.
Saat Kulesi de burada gezilmesi gerekli olan yerlerdendir. Bir başka simge halindedir. Kule tam olarak 35 metre yüksekliğe sahiptir. Tiran şehri içerisindeki en yüksek yapı olma özelliğine sahiptir. Saat Kulesi Ethem Bey tarafından yaptırılmıştır. Kule içerisinde tam olarak 90 basamak bulunmaktadır. Kişiler bu basamakları tırmanarak zirveye ulaşabilmektedirler. Kulenin tepesinden şehrin manzarasını izleyebilmek mümkün olmaktadır. Burası aynı zamanda birbirinden hoş manzara fotoğrafları çekebilmek için de son derece uygundur.
Dajti Dağı tarihi binaları ile mutlaka görülmesi gerekli olan yerlerdendir. Tiran’ın sahip olduğu tek yükselti bu dağdır. Şehrin doğusunda bulunmaktadır. Sahip olduğu bitki örtüsü ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Meşe kayın ve çeşitli çam ağaçlarından oluşan bir bitki örtüsü bulunmaktadır. Ucuz Tiran uçak bileti fiyatları araştırılarak geziler düzenlenebilir.
Tiran Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Balıkesir Şehir Rehberi

Tunç Devri’ne ait kalıntılara rastlanan şehir bilinmeyen eski çağlara ışık oldu. Mizyalılar’ın ardından Hititler’in eline geçen toprakların daha sonraki sahipleri Frigler, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Bergama Krallığı ve Romalılar oldu. Kalemşah Bey’in oğlu Karesi Bey kendi beyliğini kurarak ele geçirdiği Balıkesir’i beyliğine merkez yaptı. Karesioğulları Çanakkale Boğazı’na kadar tüm bölgeyi ele geçirdi. Osmanlılar’ın egemenliği altına girdikten sonra Balıkesir bir sancak merkezi oldu. Balıkesir uçak bileti sayesinde bir şehrin tarihine tanıklık edin.
Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde fazla hareket yaşamayan Balıkesir ve çevresine 1878 yılında bölgeye gelen muhacırlar yeni köyler kurdu. Kurtuluş Savaşı yıllarında silahlı direniş kararı alan halkla işgal kuvvetleri arasında 13 ay süren bir çatışma oldu. 1920’de işgal edilen Balıkesir 1922’de kurtuldu. Balıkesir uçak bileti sizi kahraman bir halkın topraklarına taşıyacak.
Roma dönemine ait mozaiklerle dolu Antandros Antik Kenti, ciğerleri temizleyen havasıyla Kaz Dağları, bir zamanlar bilim ve kültür merkezi olan Kyzikos Antik Kenti, 20 metre yüksekliğe sahip Balıkesir Saat Kulesi (Koca Saat), bir köprü ile ana karaya bağlanan Cunda Adası, deniz ve akarsuların taşıdığı toprakla oluşan Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir’in en büyük camisi Zağnos Paşa Camii ve Külliyesi, bir tepe üstüne kurulan Yıldırım Camii ve Külliyesi, kaplıca sularıyla bilinen Gönen ve Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Müzesi şehre gidenlerin yolunu gözlüyor.
Peynir ve irmiğin dansı Höşmerim, oğlak etiyle güveçte yapılan Bigadiç Güveci, tavuk etinin lezzet verdiği Tirit, Manyas Peyniri kullanılan Peynirli Patlıcan, kuzu ciğeriyle pişen Sura, tadına doyulmayan Balıkesir Kaymaklısı, sırrı etinde saklı Balıkesir Mantısı, bir başka çeşit mantı Saçaklı Mantı, nohut güzellemesi Düğün Çorbası, şerbetle yapılan Mafiş Tatlısı, sallama ya da sıyırma da denilen Börülce Ekşilemesi, hafif bir tatlı arayanlar için Zerde, kutu kutu alıp doymayacağınız Bigadiç Helvası, Susurluk’un vazgeçilmezi ayran ve tost Balıkesir sofralarını şenlendiriyor…
Balıkesir’in Havalimanları
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı
Edremit ilçesinde 1997 yılında uçuşlara başlayan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda uluslararası seferler yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için taksiler ve toplu taşıma araçları kullanılıyor.
Balıkesir Merkez Havalimanı
Sadece iç seferlere açık olan Balıkesir Merkez Havalimanı’nda sivil – askeri kategoride uçuşlar var. Otobüs ve taksiler şehir havalimanı arası ulaşımı sağlıyor.
Balıkesir Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Tiran-Balıkesir Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Tiran-Balıkesir uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Tiran-Balıkesir Uçak Bileti Alabilir miyim?
Tiran-Balıkesir uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Tiran-Balıkesir Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Tiran-Balıkesir Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?