Tiran - Sivas Uçak Bileti
Tiran Şehir Rehberi

Tiran, Arnavutluk’un başkentidir. Şehir ülkenin kalbi konumundadır. Ülkenin kültürel, sosyal, siyasal ve ekonomik açılardan merkezi konumundadır. Arnavutluk batısında Dajti Dağı ile çevrili bir konumda bulunmaktadır. Arnavutluk’un başkenti Tiran aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olmaktadır. Her yıl pek çok sayıda turisti ağırlayan Tiran seyahat için sürekli olarak tercih edilen bir şehirdir. Sahip olduğu kültürel ve tarihi özellikleri nedeni ile gözde şehirler arasında yer almaktadır. Tiran uçak bileti ile birlikte kişiler seyahat planlarını düzenleyebileceklerdir.
Tiran Şehri Konumu ve Ulaşım Yolları
Tiran şehri Arnavutluk’un başkentidir. Balkanlarda yer almaktadır. Tiran ülkenin doğusunda bulunmaktadır. Dalmaçya kıyılarına çok yakın bir konuma sahip olsa bile şehrin denize kıyısı bulunmamaktadır.
Tiran Uluslararası Rahibe Terasa Havalimanı’na uçarak ulaşım gerçekleştirilebilmektedir. İstanbul üzerinden tarifeli uçuşlar ile birlikte şehre ulaşım gerçekleştirebilmek mümkündür. Tiran uçak bileti fiyatları araştırılarak uygun fiyatlı biletler bulunabilir ve böylelikle gezi planları yapılabilir. İstanbul ile Tiran şehri arası ulaşım uçak ile 1 saat 5 dakika sürmektedir. Arnavutluk Türkiye’den vize istemediği için Türkler tarafından sıklıkla ziyaret edilmekte olan bir ülkedir. Kişiler ülkeye giriş esnasında görevlilere ülkeye neden geldiklerini söylediklerinde ülkeye giriş yapabileceklerdir.
Tiran karasal iklim özelliklerine sahip olan bir şehirdir. Bu şehir kış aylarında uzun ve sert bir hava durumuna sahip olmaktadır. Bu nedenle Tiran’ı ziyaret etmek isteyenler yaz aylarını tercih etmelidir. Mayıs, haziran, eylül ve ekim ayları ziyaret için en uygun zaman dilimleri olmaktadır. Bu zaman dilimlerinde şehrin dokusu, atmosferi çok daha iyi bir şekilde hissedilebilecektir.
Tiran Gezilecek Yerler
Arnavutluk başkenti olan Tiran seyahati oldukça dolu dolu geçebilecektir. Çünkü oldukça dolu bir şehirdir. Tiran seyahati esnasında kişiler pek çok gezecek yer bulabileceklerdir. Tiran şehir tarihi dokulara sahip olan yapıları ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.
Tiran şehrinin merkezinde yer alan İskender Bey Heykeli geziye başlamak için en uygun nokta olabilecektir. Şehrin kurucusu olan İskender Bey’in at üzerindeki heykelidir. Bu heykel tam olarak merkezde yer almaktadır.
Tiran Ulusal Tarih Müzesi şehrin simgelerinden biridir. Sahip olduğu değerli koleksiyonu ve görkemli binası ile her sene pek çok turisti ağırlamaktadır. Tiran Ulusal Tarih Müzesi hem şehrin hem de ülkenin tarihini aydınlatan oldukça önemli bir müzedir. Burada şehrin tarihi hakkında önemli bilgiler edinilebilmektedir. Bu müze içerisinde üç binden fazla eser bulunmaktadır. Bu nedenle son derece önemlidir. İlkçağ, Orta Çağ, Rönesans, Bağımsızlık, Heykel, 2. Dünya Savaşı, Komünizm Dönemi gibi bölümleri bulunmaktadır. Burada Osmanlı dönemine ait eserler de bulunmaktadır. El yazması eserler, haritalar burada sergilenmektedir. Tüm bu eserler ziyaretçilerinden yoğun bir ilgi görmektedir. İskender Bey Heykeli sonrasında müzeye ulaşabilmek için 5 dakika yürüyüş yapmak yeterli olacaktır.
Saat Kulesi de burada gezilmesi gerekli olan yerlerdendir. Bir başka simge halindedir. Kule tam olarak 35 metre yüksekliğe sahiptir. Tiran şehri içerisindeki en yüksek yapı olma özelliğine sahiptir. Saat Kulesi Ethem Bey tarafından yaptırılmıştır. Kule içerisinde tam olarak 90 basamak bulunmaktadır. Kişiler bu basamakları tırmanarak zirveye ulaşabilmektedirler. Kulenin tepesinden şehrin manzarasını izleyebilmek mümkün olmaktadır. Burası aynı zamanda birbirinden hoş manzara fotoğrafları çekebilmek için de son derece uygundur.
Dajti Dağı tarihi binaları ile mutlaka görülmesi gerekli olan yerlerdendir. Tiran’ın sahip olduğu tek yükselti bu dağdır. Şehrin doğusunda bulunmaktadır. Sahip olduğu bitki örtüsü ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Meşe kayın ve çeşitli çam ağaçlarından oluşan bir bitki örtüsü bulunmaktadır. Ucuz Tiran uçak bileti fiyatları araştırılarak geziler düzenlenebilir.
Uygunabiletal.com
Sivas Şehir Rehberi

Antik dönemdeki adı “Sebastia”nın Türkçeleşmesiyle Sivas adını alan şehrin eski adı “saygıdeğer” ve “yüce” anlamlarını taşıyordu. Bu anlamlarsa Augustus’un Yunanca karşılığıydı. Buysa Sebastia adının Roma İmparatoru’nun adından geldiği anlamını taşıyordu. Sivas’ın adıyla ilgili bir başka rivayete göre; Sivas kurulmadan önce şehrin olduğu yerde üç pınar vardı. Pınarlar Tanrı’ya şükür, ana ve babaya minnet ve küçüklere şefkat duygularını ifade ediyordu. Pınarların ismine “Sipas Suyu” denirdi. Zamanla bu pınarların çevresine bir yerleşim yeri kuruldu ve bu yerleşim yerine “Sipas” adı verildi. Diğer bir rivâyete göre ise Sivas ismi eski kavimlerden “Sibasipler”den geliyordu. Sivas uçak bileti ile şehrin isim efsanelerini yerinde dinleyin.
Darüşşifa Mengücekoğlu Ahmet Şah ve eşi Turan Melek’in 1229’da yaptırdığı Divriği Ulu Camii, şifahane olması amacıyla 1217’de inşa ettirilen Şifaiye Medresesi (Sivas Darüşşifası), Anadolu’nun simetrisi en düzgün olan medresesi Buruciye Medresesi, Anadolu’nun en yüksek taç kapısına sahip olan Çifte Minareli Medrese, Anadolu Selçuklu Devleti’nin en önemli miraslarından Gök Medrese, dükkanlarında gezinebileceğiniz Taşhan, Cumhuriyet tarihinde önemli bir yer teşkil eden Sivas Kongre Binası ve Etnografya Müzesi, Kızılırmak üzerinde bulunan Selçuklular’ın 12. yüzyılda yaptırdığı Eğri Köprü, göl tabanını rahatça görebildiğiniz ve güneşin konumuna göre renk değiştiren Gürün Gökpınar Gölü, sedef hastalığına iyi gelen balıklarıyla ünlü Kangal Balıklı Kaplıca, kayıkla gezebileceğiniz ya da dalış sporları yapabileceğiniz Tödürge Gölü, kaynak sularıyla beslenen Hafik Gölü’nü gezebilmek için Sivas uçak biletinizi cebinize koymalısınız.
Ev yapımı erişteyle güzel Kesme Aşı, ayranla tatlanan Baviko, özel günlerin tatlısı Kelle Tatlısı, Gömme adıyla da bilinen Sirok, Salata Dolması’nın en önemli malzemesi Salata Kurutması, Tokat Badı’yla karıştırılan cevizsiz Mercimek Badı, her yemeğe yakışan Pezik Turşusu, zahmetine değen Peskütan Çorbası, bol yağla hazırlanan Sivas Katmeri, patatesli ya da kızmalı Hingel, hamurun yoğurtla kaynaşması Sübüra, mayayla yapılan Sivas Ketesi, Sivas yorumunda köfte üzerine yoğurt dökülerek yenilen İçli Köfte, kuzu etinin tat kattığı Divriği Pilavı, sebze ağırlıklı Sivas Kebabı, baharatsız yoğrulan Sivas Köftesi denenmeye hazır...
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı
1990 yılından beri sivil taşımacılık da yapan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndaki VIP Terminali’nden yalnızca siyasetçiler, bürokratlar ve işadamları yararlanıyor. 22 km uzaktaki şehir merkezine ulaşmak için yolcu servisleri, otobüs, taksi ve araç kiralama hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Tiran-Sivas Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Tiran-Sivas uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Tiran-Sivas Uçak Bileti Alabilir miyim?
Tiran-Sivas uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Tiran-Sivas Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Tiran-Sivas Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?