Tokat - Ağrı Uçak Bileti
Tokat Şehir Rehberi

Tokat’ın adı Evliya Çelebi’nin anlattığına göre arpası bol olduğu için tok-at’ın birleşmesiyle oluştu. Osmanlı tarihçisi İsmail Hakkı Uzunçarşılı’ya göre ise “surlu şehir” manasına gelen Toh-Kat’tan türedi. Özhan Öztürk ise Tokat isminin “ülke, şatraplık” anlamındaki “Dahyu” kelimesinin Rum ağzında bozulmasıyla “Dokeia” kelimesinden bozma olduğunu savunuyor. Tokat uçak bileti ile adının oluşması zaman alan bir şehre uçun.
Togayıtlar’ın kurduğuna inanılan şehir Hititler’in, Asuslular’ın Hurriler ve Kimmerler’in egemenliğinin ardından Persler, Makedonyalılar, Kapadokya Krallığı ve Pontus Krallığı’nın topraklarına katıldı. Romalılar ve Bizanslılar’dan sonra Türk beyliklerinin eline geçti. Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde önemli bir sancaktı. Cumhuriyet Dönemi’ne gelindiğindeyse il oldu. Tokat uçak biletinizi cebinize koyarak tarihle dolu bir şehrin sokaklarında gezinin.
“Dünyanın 8. harikası” olarak görülen Ballıca Mağarası, 2000 yıl önce Karadeniz’in en büyük 5 şehrinden biri olduğu düşünülen Sulusaray Antik Kenti, Ali Paşa Camii, Ulu Camii, Sultan Hamamı, Sık Dışını Helası, Tokat Müzesi, Takyeciler Çarşısı, Paşa Hamamı, Sulusokak Çarşısı, kuş gözlemcileri için gözetleme kuleleri konulan Kaz Gölü, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat’ın annesi Mahperi Hatun için inşa edilen Mahperi Hatun Kervansarayı, birçok hastalığa şifa veren Sulusaray Kaplıcaları, su sporları yapmak için ideal Almus Baraj Gölü, Antik Çağlar’da kurulan Zile Kalesi’nde bir tur atmayı ihmal etmeyin.
Sarma yapmak için en ideal formu sunan Tokat Yaprağı, tereyağ ve bal sürülerek yenilen Tokat Pağacı, çay ve reçeli yapılan Kuşburnu, kısıra benzetilen Bat, lezzetini tencere dibine dizilen kemikli etlerden alan Bakla Dolması, gelen misafirlere ikramda kusur etmeyen Tokatlılar’ın yaptığı Tokat Keşkeği, saç üstünde pişirilen Tokat Çökeliklisi, ceviz tadını sevenler için Niksar Çöreği, vitamin deposu Zile Pekmezi, patlıcanlı ve etli Tokat Kebabı, bol sarımsaklı ve bol kıymalı Tokat Çemeni’ni yenilecekler listenize alın.
Tokat Havalimanı
1995 yılında açılan Tokat Havalimanı’nda yalnızca iç hat uçuşları var. Şehir içi ulaşım için otobüs, servis ve taksiler hizmetinizde.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Ağrı Şehir Rehberi

Anadolu’ya geçen Orta Asyalı kavimler için bir geçiş kapısı olan Ağrı’da pek çok medeniyetin izine rastlandı. Fakat bu izlerin sahibi olan uygarlıkların hiçbiri Ağrı’da kalıcı olmadı. Hititler’in ardından bölgeye yerleşen Huriler krallık merkezinden uzak olan Ağrı’yı ellerinde tutmayı başaramadılar. Urartular, Ağrı topraklarına yerleştikten sonra Ağrı çevresindeki medeniyetlere savaş açtı. Çoğunlukla başarılı oldu. Ağrı uçak bileti ile Urartular’ın savaş tarihine göz atın.
Milattan önce 712 yılında Kimmerler Ağrı’da geçici bir hakimiyet kurdu. Medler, Persler, Makedonyalılar, Ermeniler’in toprakları sahiplenmesinin ardından 1071 yılında Türk boyları Anadolu’ya girdi ve Ağrı’ya yerleşti. Yavuz Sultan Selim’in Osmanlı sınırları içine katmasıyla Ağrı’da yeni bir dönem başladı. Çeşitli adlarla anılan Ağrı’ya batılılar arasında “Ararat” deniliyor. Nuh Tufanı’yla adı Tevrat’ta da geçen Ağrı Dağı ve çevresini keşfetmek için Ağrı uçak biletinizi ayırtın.
Osmanlı mimarisinin belirgin örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, Urartular’dan izler taşıyan Doğubeyazıt Kalesi, Evliya Çelebi’nin “Sultan Hasan oğlu Ziyaüddin’in yapısıdır” dediği Şoşik Kalesi, Nuh’un gemisinin efsanelere göre durduğu yer olan Nuh’un Tepesi, doğa sporları yapanların ve yayla turizmiyle ilgilenenlerin büyük alaka gösterdiği Ağrı Dağı, Nuh Peygamber’in mezarının olduğu söylentileri olan Üç Kilise, kayalara oyulmuş ibadethane ve tapınaklarıyla Meya Mağarası, Küçük Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası, Osmanlı türbe mimarisi örneği Hamur Kümbeti Ağrı’ya yolu düşenlerin uğradıkları yerler arasında.
Ağrı’nın en çok bilinen yemeği Abdigör Köftesi, özel bir yöntemle pişirilen Gosteberg Et, sarımsaklı yoğurtla ikram edilen Selekeli (saç kavurma), tedavi amaçlı da kullanılan Alabalık, Türkiye’nin en güzel balı Beyaz Bal, tek bir kaptan yenilmesi makbul olan Haşıl, buğday unuyla hazırlanan Hengel, ev eriştesinin yeşil mercimekle pişirilmiş hali Erişte, kaymağın yağı çıkana kadar ocakta kalan Kuymak, mayalanmış hamurdan yoğrulan Kete, kızgın yağda kızartılan Pişi, tatlı olarak Hasude, bulgurdan yuvarlanan Yalancı Köfte, Ayranaşı, Halise ve Çiriş Ketesi Ağrı’da denenmesi gereken yemeklerden.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı
Sadece iç hat uçuşların gerçekleştirildiği Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta. Airport Taksi ve servisler şehir içi ulaşımı kolaylaştırıyor.
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Tokat-Ağrı Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Tokat-Ağrı uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Tokat-Ağrı Uçak Bileti Alabilir miyim?
Tokat-Ağrı uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Tokat-Ağrı Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Tokat-Ağrı Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?