Vilnius - Erzincan Uçak Bileti
Vilnius Şehir Rehberi

Vilnius Litvanya’nın başkentidir. Aynı zamanda ülkenin en gelişmiş şehri konumundadır. Baltık Ülkeleri içerisinde en büyük ikinci şehir olmaktadır. Vilnius şehri 2. Dünya Savaşı öncesinde Avrupa’nın en büyük nüfuslu şehirlerindendi. Bu nedenle bu şehre Kuzeyin Kudüs’ü adı da verilmiştir.
Vilnius 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulmuş olan bir şehirdir. Zaman içerisinde vergi muafiyetleri nedeni ile tüccarların ilgisini çeken bir şehir haline gelmiştir. Sonrasında şehir Rusya ve İsveç hakimiyetlerine girmiştir. 1812 yılında Napolyon tarafından işgal edilmiştir. Çalkantılı bir tarihe sahip olan bu şehirde yer alan binaların pek çoğu 2. Dünya Savaşı esnasında oldukça tahrip olmuştur. Eston, Leton ve Litvan halkı sonrasında Baltık Yolu olarak bilinen Tallinn Riga ve Vilnius yolu üzerinde eylem gerçekleştirdi. Bu eylem Rusya’ya karşıydı. İnsanlar yürürken şarkılar söylediler. Bu devrim Şarkı Devrimi olarak geçmiştir ve tüm dünyaya bağımsızlık isteklerini duyurmuşlardır. Tarihi, güzellikleri ile birlikte burayı ziyarete gelenleri büyülemektedir. İnsanlar ucuz Vilnius uçak bileti ile birlikte oldukça uygun fiyatlı geziler düzenleyebilmektedir.
Vilnius’a Nasıl Gidilir?
İstanbul üzerinden direkt uçuş ile birlikte şehre inilebilmektedir. Vilnius uçak bileti araştırmaları yaparak uygun fiyatlı geziler yapılabilir. Uçuş süresi 2,5 saat sürmektedir ve uçak seferleri ile birlikte oldukça konforlu bir yolculuk geçirilebilmektedir. Şehir havaalanı merkezinden yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır. Kişiler en pratik ulaşım aracı olarak tren ya da taksi tercih edebileceklerdir. Bu araçlar ile birlikte hızlı bir şekilde ulaşım gerçekleştirilebilmektedir.
Vilnius Gezilecek Yerler
Şehir içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok mekan bulunmaktadır. Şehir merkezini yürüyüş yaparak gezmek mümkündür. Merkez dışını kamu ulaşımı ile birlikte gezebilmek mümkündür. Kamu ulaşımı için otobüs ve troleybüs tercih edilebilecektir.
Eski Şehir Bölgesi
Eski Şehir bölgesi oldukça önemli bir bölge olması nedeni ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Bu nedenle gezilmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Şehir bölgesi yürüyüş yapılarak gezilebilmektedir. Aynı zamanda turistler burada konaklama ihtiyaçlarını da giderebilmektedirler. Bu sayede burada yer alan mekanlara kolaylıkla ulaşabilmekte ve gezebilmektedirler.
Vilnius Katedrali
Vilnius Katedrali de eski tarihi nedeni ile görülmesi gerekli olan yerlerdendir. İlk kez 1251 yılında pagan tapınağının üzerine kilise şeklinde yapılmıştır. Katedral içerisinde yer alan en görkemli köşe ise St. Casimir Şapeli olmaktadır.
Litvanya Ulusal Müzesi
Ulusal müze de sahip olduğu tarihi eserler nedeni ile muhakkak görülmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Kale’nin bir parçası olan Yeni Arsenal günümüzde hala Litvanya Ulusal Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.
Üst Kale
Üst Kale eskiden şehrin idari bölgesi olarak kullanılmıştır. Üst Kale bölgesi bu nedenle önemli bir yere sahiptir. Sonrasında da siyasi mahkumlar için hapishane olarak kullanılmıştır. Yürüyerek bu kaleye çıkılabilmektedir.
Gediminas Kulesi
Üst Kale’de bulunmaktadır. Müze ve seyir terası olarak günümüzde işlev görmektedir. Bu kuleden oldukça harika bir manzara görülmektedir. Kulenin farklı katlarında da çeşitli objeler sergilenmektedir. Litvanya tarihi ile ilgili olarak kısa bir belgesel burada izlenebilmektedir. Şehre geziye gelenlerin burayı da mutlaka görmeleri gerekmektedir.
Gediminas Caddesi
Gedimine Prospektas olarak bilinen bu cadde son derece önemli bir caddedir. Burada kafeler, restoranlar, tiyatro, çeşitli anıtlar, dükkanlar yer almaktadır. Burada insanlar hoşça vakit geçirebilmekte, alışveriş yapabilmektedir. Uzun ve kalabalık bir caddedir. Şehre gezi düzenleyenler tarafından mutlaka görülmesi gerekli olan bir caddedir. Vilnius gezisi düzenleyenler Vilnius uçak bileti ile gezi yapabileceklerdir.
Vilnius Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Erzincan Şehir Rehberi

Urartular’la tarihi arenada adını ilk kez duyuran Erzincan’dan İpek Yolu’nun da geçmesi şehri zenginleştirdi. Şehrin ticari önemi Hititler, Medler, Persler, Makedonyalılar ve Romalılar tarafından biliniyordu. 7. yüzyılda başlayan Müslüman akınları toprakların Bizanslılar ile Araplar arasında el değiştirip durmasına neden oldu. Türkler’in Anadolu’ya girmesiyle çeşitli beylikler Erzincan’a hakim oldu. Erzincan uçak bileti ile İpek Yolu’nda gezinin.
İlk kez 1401’de Yıldırım Bayezid’in Osmanlı topraklarına kattığı şehir, çeşitli savaşlarla beyliklerin eline geçti. 1514 yılına gelindiğindeyse Yavuz Sultan Selim tarafından savaş yapılmadan Osmanlı İmparatorluğu’na katıldı. I. Dünya Savaşı yıllarında Ruslar’ın Erzincan’a yürümesiyle topraklar yeniden tehlikeye düştü. 1916 yılında Ruslar ve Ermeni çeteler Erzincan’ı işgal etti. Bu işgal Erzincan Mütarekesi’ne kadar sürdü. Bölgeyi Ermeniler’den kurtarmak için Kazım Karabekir ve komutasındaki birlikler Erzincan’a yürüdü ve çatışmayı kazandı. Erzincan uçak bileti ile barışın çok yakıştığı topraklarda birkaç gün geçirin.
Mesire yeri olarak da kullanılan Girlevik Şelalesi, bir çok kuş türünün barındığı Ekşisu, 12. yüzyılda yapıldığı sanılan Mamahatun Kervansarayı, en sağlam Ermeni manastırlarından Abrenk (Vank) Kilisesi ve Dikitleri, fotoğraf çekmek için Kemaliye Evleri, su sporlarının da yapıldığı Karanlık Kanyon, Erzincan – Kemah karayolu üzerindeki Acemoğlu Boğazı, kayak pistlerinden faydalanabileceğiniz Ergan Dağı, Erzincan’ı kuş bakışı görebileceğiniz Esentepe, Mengücük Beyliği döneminden kalma Sultan Melik Türbesi, Urartular’dan miras kalan Altıntepe, yaz aylarında bir başka Yedi Göller, doğallığıyla Otlukbeli Gölü, farklı mimarisiyle dikkat çeken Terzibaba Camii, üzüm aşıkları için Cimin Üzümü Bağları gidilmesi ve havası solunması gereken yerlerden.
Özel günlerde sofraya konulan Kelecoş, hamur ve etin dansı Kemah Tiridi, Erzincan’da bayram sabahları yenilen Keşkek, ceviz ve kayısının nefis karışımı Gasefe, taze ya da kurutulmuş fasulyeden yapılan Kahküllü Pilav, çay saatlerine özel Erzincan Lokumu, tok tuttuğu için Ramazan ayında tercih edilen Erzincan Çorbası, sade veya kıymalı Kete, yeşilliklerle pişirilen Kaygana, bir çeşit salata ya da meze olan Çökelek Piyazı, kaymağın yanına yakışan Sarığı Burma ve son olarak ayvayı birde Ayva Kalyesi olarak deneyin.
Erzincan Havalimanı
1988’den beri askeri ve sivil uçuşların yapıldığı Erzincan Havalimanı yalnızca iç hatlara açık. Erzincan Havalimanı “Engelsiz Havaalanı Kuruluşu Belgesi”ne sahip… Kara ulaşımı otobüs ve taksilerle sağlanıyor.
Erzincan Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Vilnius-Erzincan Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Vilnius-Erzincan uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Vilnius-Erzincan Uçak Bileti Alabilir miyim?
Vilnius-Erzincan uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Vilnius-Erzincan Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Vilnius-Erzincan Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?