Vilnius - Gaziantep Uçak Bileti
Vilnius Şehir Rehberi

Vilnius Litvanya’nın başkentidir. Aynı zamanda ülkenin en gelişmiş şehri konumundadır. Baltık Ülkeleri içerisinde en büyük ikinci şehir olmaktadır. Vilnius şehri 2. Dünya Savaşı öncesinde Avrupa’nın en büyük nüfuslu şehirlerindendi. Bu nedenle bu şehre Kuzeyin Kudüs’ü adı da verilmiştir.
Vilnius 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulmuş olan bir şehirdir. Zaman içerisinde vergi muafiyetleri nedeni ile tüccarların ilgisini çeken bir şehir haline gelmiştir. Sonrasında şehir Rusya ve İsveç hakimiyetlerine girmiştir. 1812 yılında Napolyon tarafından işgal edilmiştir. Çalkantılı bir tarihe sahip olan bu şehirde yer alan binaların pek çoğu 2. Dünya Savaşı esnasında oldukça tahrip olmuştur. Eston, Leton ve Litvan halkı sonrasında Baltık Yolu olarak bilinen Tallinn Riga ve Vilnius yolu üzerinde eylem gerçekleştirdi. Bu eylem Rusya’ya karşıydı. İnsanlar yürürken şarkılar söylediler. Bu devrim Şarkı Devrimi olarak geçmiştir ve tüm dünyaya bağımsızlık isteklerini duyurmuşlardır. Tarihi, güzellikleri ile birlikte burayı ziyarete gelenleri büyülemektedir. İnsanlar ucuz Vilnius uçak bileti ile birlikte oldukça uygun fiyatlı geziler düzenleyebilmektedir.
Vilnius’a Nasıl Gidilir?
İstanbul üzerinden direkt uçuş ile birlikte şehre inilebilmektedir. Vilnius uçak bileti araştırmaları yaparak uygun fiyatlı geziler yapılabilir. Uçuş süresi 2,5 saat sürmektedir ve uçak seferleri ile birlikte oldukça konforlu bir yolculuk geçirilebilmektedir. Şehir havaalanı merkezinden yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır. Kişiler en pratik ulaşım aracı olarak tren ya da taksi tercih edebileceklerdir. Bu araçlar ile birlikte hızlı bir şekilde ulaşım gerçekleştirilebilmektedir.
Vilnius Gezilecek Yerler
Şehir içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok mekan bulunmaktadır. Şehir merkezini yürüyüş yaparak gezmek mümkündür. Merkez dışını kamu ulaşımı ile birlikte gezebilmek mümkündür. Kamu ulaşımı için otobüs ve troleybüs tercih edilebilecektir.
Eski Şehir Bölgesi
Eski Şehir bölgesi oldukça önemli bir bölge olması nedeni ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Bu nedenle gezilmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Şehir bölgesi yürüyüş yapılarak gezilebilmektedir. Aynı zamanda turistler burada konaklama ihtiyaçlarını da giderebilmektedirler. Bu sayede burada yer alan mekanlara kolaylıkla ulaşabilmekte ve gezebilmektedirler.
Vilnius Katedrali
Vilnius Katedrali de eski tarihi nedeni ile görülmesi gerekli olan yerlerdendir. İlk kez 1251 yılında pagan tapınağının üzerine kilise şeklinde yapılmıştır. Katedral içerisinde yer alan en görkemli köşe ise St. Casimir Şapeli olmaktadır.
Litvanya Ulusal Müzesi
Ulusal müze de sahip olduğu tarihi eserler nedeni ile muhakkak görülmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Kale’nin bir parçası olan Yeni Arsenal günümüzde hala Litvanya Ulusal Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.
Üst Kale
Üst Kale eskiden şehrin idari bölgesi olarak kullanılmıştır. Üst Kale bölgesi bu nedenle önemli bir yere sahiptir. Sonrasında da siyasi mahkumlar için hapishane olarak kullanılmıştır. Yürüyerek bu kaleye çıkılabilmektedir.
Gediminas Kulesi
Üst Kale’de bulunmaktadır. Müze ve seyir terası olarak günümüzde işlev görmektedir. Bu kuleden oldukça harika bir manzara görülmektedir. Kulenin farklı katlarında da çeşitli objeler sergilenmektedir. Litvanya tarihi ile ilgili olarak kısa bir belgesel burada izlenebilmektedir. Şehre geziye gelenlerin burayı da mutlaka görmeleri gerekmektedir.
Gediminas Caddesi
Gedimine Prospektas olarak bilinen bu cadde son derece önemli bir caddedir. Burada kafeler, restoranlar, tiyatro, çeşitli anıtlar, dükkanlar yer almaktadır. Burada insanlar hoşça vakit geçirebilmekte, alışveriş yapabilmektedir. Uzun ve kalabalık bir caddedir. Şehre gezi düzenleyenler tarafından mutlaka görülmesi gerekli olan bir caddedir. Vilnius gezisi düzenleyenler Vilnius uçak bileti ile gezi yapabileceklerdir.
Vilnius Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Gaziantep Şehir Rehberi

Gaziantep’te Paleolitik Çağ’dan beri yerleşim olduğu Dülük Antik Kenti’nde yapılan kazılarla ispatlanmış. Bölgenin daha sonra Hititler, Asurlar, Persler, Makedonyalılar, Komagene gibi medeniyetlere ev sahipliği yaptığı biliniyor. Malazgirt Savaşı’ndan sonra Selçuklular’ın hakimiyeti altına giren toprakların bir sonraki sahipleri ise Dulkadiroğulları ve Memlüklüler olmuş. Yavuz Sultan Selim’in fethiyle de uzun sürecek Osmanlı macerası başlamış. Gaziantep uçak biletiniz sizi İpek Yolu üzerindeki bu nadide kente taşıyacak.
Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarına denk gelen 1. Dünya Savaşı sonrasında İngiliz ve Fransızlar’ın işgal ettiği şehir, 1920 yılında başlayan ayaklanma ve savunmalarla bu işgalden kurtulmuş. Yaptıkları bu kahramanca mücadele için şehre “Gazi” ünvanı verilmiş. Ayrıca Gaziantep Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu yer olarak da haklı bir gurur taşıyor. Gaziantep uçak biletiniz milli mücadele ruhunu yaşayan bu kentte anlam kazansın.
Avlularında kendisine ait bir yaşam saklayan Tarihi Antep Evleri’ni, 500 yıllık bakırcılık geleneğini yaşatmayı sürdüren Bakırcılar Çarşısı’nı, Bedesten geleneğini sürdüren üç Bedesten’i (Zincirli Bedesten, Hüseyin Paşa Bedesteni ve Kemikli Bedesten), yedi tepe üstüne kurulan Belkıs – Zeugma Antik Kenti’ni, Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi’ni, şehre 25 metre yukarıdan bakan Gaziantep Kalesi’ni, doğunun en büyük taş ocağı ve heykel atölyesi Yesemek Açık Hava Müzesi’ni, şehrin tarihine ışık tutan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ni, kendine tarihi bir Antep evini mesken tutan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni gezmeyi unutmayın.
“Gaziantep” denince ilk akla gelen şey olan baklavayı, kebap diyarı Gaziantep’in Simit Kebabı’nı, keşkeğe benzetilen Hedik’i, sade ya da etlisi de olan Firik Pilavı’nı, kuru semizotundan yapılan Pirpirim Aşı’nı, yemekten önce gelen Lebeniye Çorbası’nı, anlamı “güzel yemek” olan Alanazik’i, yemek olarak da yenen Şekerli Pide’yi, kahvaltıda yenilen Muhammara’yı, Sarımsak Kebabı’nı, damak çatlatan Katmer’i, sadece baharda yiyebileceğiniz Çağla Aşı’nı, Yeni Dünya Kebabı’nı, sıcak yaz günlerinin bir numaralı içeceği Haytalya’yı, Gaziantep’in mercimek köftesi Malhıtalı Köfte’yi ve bir başka kebap Cartlak Kebabı’nı ikram ediyorlarsa sakın “hayır” demeyin!
Gaziantep Havalimanı
Gaziantep Havalimanı, 1976 yılından beri açık olmasına rağmen uluslararası uçuşlar 1993 yılında başlamış. Havalimanından şehre ulaşım için otobüs, servis veya taksileri kullanabilirsiniz. Araç kiralama hizmetleri kendi arabasını kullanmak isteyenlerin emrinde.
Gaziantep Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Vilnius-Gaziantep Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Vilnius-Gaziantep uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Vilnius-Gaziantep Uçak Bileti Alabilir miyim?
Vilnius-Gaziantep uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Vilnius-Gaziantep Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Vilnius-Gaziantep Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?