Vilnius - İstanbul Uçak Bileti
Vilnius Şehir Rehberi

Vilnius Litvanya’nın başkentidir. Aynı zamanda ülkenin en gelişmiş şehri konumundadır. Baltık Ülkeleri içerisinde en büyük ikinci şehir olmaktadır. Vilnius şehri 2. Dünya Savaşı öncesinde Avrupa’nın en büyük nüfuslu şehirlerindendi. Bu nedenle bu şehre Kuzeyin Kudüs’ü adı da verilmiştir.
Vilnius 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulmuş olan bir şehirdir. Zaman içerisinde vergi muafiyetleri nedeni ile tüccarların ilgisini çeken bir şehir haline gelmiştir. Sonrasında şehir Rusya ve İsveç hakimiyetlerine girmiştir. 1812 yılında Napolyon tarafından işgal edilmiştir. Çalkantılı bir tarihe sahip olan bu şehirde yer alan binaların pek çoğu 2. Dünya Savaşı esnasında oldukça tahrip olmuştur. Eston, Leton ve Litvan halkı sonrasında Baltık Yolu olarak bilinen Tallinn Riga ve Vilnius yolu üzerinde eylem gerçekleştirdi. Bu eylem Rusya’ya karşıydı. İnsanlar yürürken şarkılar söylediler. Bu devrim Şarkı Devrimi olarak geçmiştir ve tüm dünyaya bağımsızlık isteklerini duyurmuşlardır. Tarihi, güzellikleri ile birlikte burayı ziyarete gelenleri büyülemektedir. İnsanlar ucuz Vilnius uçak bileti ile birlikte oldukça uygun fiyatlı geziler düzenleyebilmektedir.
Vilnius’a Nasıl Gidilir?
İstanbul üzerinden direkt uçuş ile birlikte şehre inilebilmektedir. Vilnius uçak bileti araştırmaları yaparak uygun fiyatlı geziler yapılabilir. Uçuş süresi 2,5 saat sürmektedir ve uçak seferleri ile birlikte oldukça konforlu bir yolculuk geçirilebilmektedir. Şehir havaalanı merkezinden yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır. Kişiler en pratik ulaşım aracı olarak tren ya da taksi tercih edebileceklerdir. Bu araçlar ile birlikte hızlı bir şekilde ulaşım gerçekleştirilebilmektedir.
Vilnius Gezilecek Yerler
Şehir içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok mekan bulunmaktadır. Şehir merkezini yürüyüş yaparak gezmek mümkündür. Merkez dışını kamu ulaşımı ile birlikte gezebilmek mümkündür. Kamu ulaşımı için otobüs ve troleybüs tercih edilebilecektir.
Eski Şehir Bölgesi
Eski Şehir bölgesi oldukça önemli bir bölge olması nedeni ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Bu nedenle gezilmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Şehir bölgesi yürüyüş yapılarak gezilebilmektedir. Aynı zamanda turistler burada konaklama ihtiyaçlarını da giderebilmektedirler. Bu sayede burada yer alan mekanlara kolaylıkla ulaşabilmekte ve gezebilmektedirler.
Vilnius Katedrali
Vilnius Katedrali de eski tarihi nedeni ile görülmesi gerekli olan yerlerdendir. İlk kez 1251 yılında pagan tapınağının üzerine kilise şeklinde yapılmıştır. Katedral içerisinde yer alan en görkemli köşe ise St. Casimir Şapeli olmaktadır.
Litvanya Ulusal Müzesi
Ulusal müze de sahip olduğu tarihi eserler nedeni ile muhakkak görülmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Kale’nin bir parçası olan Yeni Arsenal günümüzde hala Litvanya Ulusal Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.
Üst Kale
Üst Kale eskiden şehrin idari bölgesi olarak kullanılmıştır. Üst Kale bölgesi bu nedenle önemli bir yere sahiptir. Sonrasında da siyasi mahkumlar için hapishane olarak kullanılmıştır. Yürüyerek bu kaleye çıkılabilmektedir.
Gediminas Kulesi
Üst Kale’de bulunmaktadır. Müze ve seyir terası olarak günümüzde işlev görmektedir. Bu kuleden oldukça harika bir manzara görülmektedir. Kulenin farklı katlarında da çeşitli objeler sergilenmektedir. Litvanya tarihi ile ilgili olarak kısa bir belgesel burada izlenebilmektedir. Şehre geziye gelenlerin burayı da mutlaka görmeleri gerekmektedir.
Gediminas Caddesi
Gedimine Prospektas olarak bilinen bu cadde son derece önemli bir caddedir. Burada kafeler, restoranlar, tiyatro, çeşitli anıtlar, dükkanlar yer almaktadır. Burada insanlar hoşça vakit geçirebilmekte, alışveriş yapabilmektedir. Uzun ve kalabalık bir caddedir. Şehre gezi düzenleyenler tarafından mutlaka görülmesi gerekli olan bir caddedir. Vilnius gezisi düzenleyenler Vilnius uçak bileti ile gezi yapabileceklerdir.
Vilnius Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
İstanbul Şehir Rehberi

Dünya üstündeki en eski şehirlerinden biri olma özelliği taşıyan İstanbul; sırasıyla Roma İmparatorluğu’na, Bizans İmparatorluğu’na ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik etmiş. Ayrıca 1517 yılında Hilafetin Osmanlı İmparatorluğu’na geçmesiyle İslam Dünyası’nın da merkezi olmuş. Hilafet 1924’te kaldırılana kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun dolayısıyla İstanbul’un İslam Dünyası üzerindeki gücü korunmuş. İstanbul uçak bileti alarak bu kadim kenti gezinin.
Ucuza İstanbul uçak bileti alırken kentin isimler mazisini de benimseyin. İstanbul üzerindeki medeniyetler değiştikçe, bu medeniyetlerin İstanbul’a yakıştırdığı isimler de değişmiş. Bu isimler sırasıyla; Byzantion, Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Konstantiniyye, İslambol ve son olarak İstanbul’dur. Bu isimler içinde en çok benimsenen ve yaygın olanı ise İstanbul adıdır.
Günümüze kalan en eski ve geniş saray olan Topkapı Sarayı’na ayrı bir paragraf açmak gerekir. Bulunduğu yerden Boğaziçi’ni, Haliç’i ve Marmara Denizi’ni görebilen Topkapı Sarayı, saraydan çok küçük bir şehri andırır. 500 yılı aşkın bir süre kullanılan saray, Cumhuriyet Dönemi’nde restorasyonu yapılarak müze haline getirildi. Saray, her gün geziye açık.
Kız Kulesi, Sultanahmet Meydanı, İstiklal Caddesi, Beyazıt Meydanı, Anadolu Hisarı, Rumeli Hisarı, Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Yıldız Korusu, Ortaköy, Emirgan uğranılması gereken noktalardan… Şehri tepeden görmek içinse en ideali Galata Kulesi. Galata Kulesi de şehrin eski yüzünün bir parçası. 528 yılında yapılan kuleden İstanbul şehri panoramik bir şekilde izlenebiliyor.
Sultanahmet’e uğrayınca Sultahmet Köftesi’ni, İstiklal Caddesi’nde ıslak hamburgeri, Ortaköy’de kumpiri, Yıldız Korusu’nda sıcak bir çayı, Galata Kulesi civarındaysanız soğuk bir limonatayı, Emirgan sahilindeyse tatlı yemeyi deneyimleyin.
Uygun Fiyatlı İstanbul Uçak Bileti
İstanbul uçak bileti alırken hangi havalimanını kullandığınıza dikkat etmelisiniz. Çünkü şehrin hem Avrupa yakasında hem de Asya yakasında birer havalimanı var. Atatürk Havalimanı sizi Avrupa Yakası’nda karşılarken, Sabiha Gökçen Havalimanı Asya Yakası’na gelenleri selamlıyor. 3. havalimanınsa 2018’de açılması bekleniyor
Atatürk Havalimanı
Bakırköy’de şehrin içinde bulunan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara açık. TAV Passport Kart sahipleri havalimanının sunduğu özel olanaklardan faydalanabiliyor. Diğer bir ayrıcalıklı olanak olan “pirimeclass” CIP Servis ise özel asistanlı karşılama – uğurlama hizmeti.
Sabiha Gökçen Havalimanı
2001 yılında açılan Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik sınırları içinde konumlanmış. Sabiha Gökçen Havalimanı engelliler için özel hizmetler sunuyor.
İstanbul Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Vilnius-İstanbul Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Vilnius-İstanbul uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Vilnius-İstanbul Uçak Bileti Alabilir miyim?
Vilnius-İstanbul uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Vilnius-İstanbul Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Vilnius-İstanbul Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?