Vilnius - Mardin Uçak Bileti
Vilnius Şehir Rehberi

Vilnius Litvanya’nın başkentidir. Aynı zamanda ülkenin en gelişmiş şehri konumundadır. Baltık Ülkeleri içerisinde en büyük ikinci şehir olmaktadır. Vilnius şehri 2. Dünya Savaşı öncesinde Avrupa’nın en büyük nüfuslu şehirlerindendi. Bu nedenle bu şehre Kuzeyin Kudüs’ü adı da verilmiştir.
Vilnius 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulmuş olan bir şehirdir. Zaman içerisinde vergi muafiyetleri nedeni ile tüccarların ilgisini çeken bir şehir haline gelmiştir. Sonrasında şehir Rusya ve İsveç hakimiyetlerine girmiştir. 1812 yılında Napolyon tarafından işgal edilmiştir. Çalkantılı bir tarihe sahip olan bu şehirde yer alan binaların pek çoğu 2. Dünya Savaşı esnasında oldukça tahrip olmuştur. Eston, Leton ve Litvan halkı sonrasında Baltık Yolu olarak bilinen Tallinn Riga ve Vilnius yolu üzerinde eylem gerçekleştirdi. Bu eylem Rusya’ya karşıydı. İnsanlar yürürken şarkılar söylediler. Bu devrim Şarkı Devrimi olarak geçmiştir ve tüm dünyaya bağımsızlık isteklerini duyurmuşlardır. Tarihi, güzellikleri ile birlikte burayı ziyarete gelenleri büyülemektedir. İnsanlar ucuz Vilnius uçak bileti ile birlikte oldukça uygun fiyatlı geziler düzenleyebilmektedir.
Vilnius’a Nasıl Gidilir?
İstanbul üzerinden direkt uçuş ile birlikte şehre inilebilmektedir. Vilnius uçak bileti araştırmaları yaparak uygun fiyatlı geziler yapılabilir. Uçuş süresi 2,5 saat sürmektedir ve uçak seferleri ile birlikte oldukça konforlu bir yolculuk geçirilebilmektedir. Şehir havaalanı merkezinden yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır. Kişiler en pratik ulaşım aracı olarak tren ya da taksi tercih edebileceklerdir. Bu araçlar ile birlikte hızlı bir şekilde ulaşım gerçekleştirilebilmektedir.
Vilnius Gezilecek Yerler
Şehir içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok mekan bulunmaktadır. Şehir merkezini yürüyüş yaparak gezmek mümkündür. Merkez dışını kamu ulaşımı ile birlikte gezebilmek mümkündür. Kamu ulaşımı için otobüs ve troleybüs tercih edilebilecektir.
Eski Şehir Bölgesi
Eski Şehir bölgesi oldukça önemli bir bölge olması nedeni ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Bu nedenle gezilmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Şehir bölgesi yürüyüş yapılarak gezilebilmektedir. Aynı zamanda turistler burada konaklama ihtiyaçlarını da giderebilmektedirler. Bu sayede burada yer alan mekanlara kolaylıkla ulaşabilmekte ve gezebilmektedirler.
Vilnius Katedrali
Vilnius Katedrali de eski tarihi nedeni ile görülmesi gerekli olan yerlerdendir. İlk kez 1251 yılında pagan tapınağının üzerine kilise şeklinde yapılmıştır. Katedral içerisinde yer alan en görkemli köşe ise St. Casimir Şapeli olmaktadır.
Litvanya Ulusal Müzesi
Ulusal müze de sahip olduğu tarihi eserler nedeni ile muhakkak görülmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Kale’nin bir parçası olan Yeni Arsenal günümüzde hala Litvanya Ulusal Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.
Üst Kale
Üst Kale eskiden şehrin idari bölgesi olarak kullanılmıştır. Üst Kale bölgesi bu nedenle önemli bir yere sahiptir. Sonrasında da siyasi mahkumlar için hapishane olarak kullanılmıştır. Yürüyerek bu kaleye çıkılabilmektedir.
Gediminas Kulesi
Üst Kale’de bulunmaktadır. Müze ve seyir terası olarak günümüzde işlev görmektedir. Bu kuleden oldukça harika bir manzara görülmektedir. Kulenin farklı katlarında da çeşitli objeler sergilenmektedir. Litvanya tarihi ile ilgili olarak kısa bir belgesel burada izlenebilmektedir. Şehre geziye gelenlerin burayı da mutlaka görmeleri gerekmektedir.
Gediminas Caddesi
Gedimine Prospektas olarak bilinen bu cadde son derece önemli bir caddedir. Burada kafeler, restoranlar, tiyatro, çeşitli anıtlar, dükkanlar yer almaktadır. Burada insanlar hoşça vakit geçirebilmekte, alışveriş yapabilmektedir. Uzun ve kalabalık bir caddedir. Şehre gezi düzenleyenler tarafından mutlaka görülmesi gerekli olan bir caddedir. Vilnius gezisi düzenleyenler Vilnius uçak bileti ile gezi yapabileceklerdir.
Vilnius Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Mardin Şehir Rehberi

Mardin’in Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde, Dargeçit ilçesi Ilısu civarında, Derik ilçesindeki Kerküşti Höyük’te, Kemaliye Höyük ve Tilki Tepe Höyükleri’nde, Nuseybin ilçesindeki Girnavaz Höyük’te ve ayrıca ildeki 36 höyükte eski çağlara ait buluntular tespit edildi. Milattan önce 2000 yılı dolaylarında Asur egemenliğinde olan Mardin ve çevresi daha sonra Hitit ve Urartu topraklarına katıldı. Mardin uçak bileti ile çağlar arası yolculuğa çıkın.
Çeşitli medeniyetlerin hakimiyetinden sonra 1517 senesinde Mardin ve çevresi Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katıldı. Yüzlerce yıllık tarihinin en sakin dönemini Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde yaşayan şehirde 19. yüzyılda karışıklıklar başladı. Osmanlı ile Mısır Hidivliği arasında yaşanan gerginlik Mardin’e de sıçradı ve şehir bir süre isyancıların denetiminde kaldı. Cumhuriyet Dönemi’nde il olan Mardin’i Mardin uçak bileti ile yakından tanıyacaksınız.
“Kartal Yuvası” adıyla da bilinen Mardin Kalesi, Süryaniler tarafından dini merkez ve okul olarak kullanılan Deyrulzafaran Manastırı, Mardin’deki son Artuklu Sultanı Melik Necmettin İsa’nın 1385’te yaptırdığı Zinciriye Medresesi, tarihi 6. yüzyıla kadar giden Mor Behnam (Kırklar) Kilisesi, yapımına 12. yüzyılda başlanan ve 15. yüzyılda tamamlanan Kasımiye Medresesi, Mardin’in en eski camisi Ulu Camii, bir zamanlar Mezopotamya’nın en önemli yerleşim bölgelerinden olan Dara Antik Kenti, çeşitli medeniyetlerin eserlerinin biraraya geldiği Mardin Müzesi, güncel sanat eserleri ile Mardin’i anlatan eserlerin sergilendiği Sabancı Kent Müzesi, Süryaniler’in “İkinci Kudüs” olarak gördüğü Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı, Osmanlılar’dan kaldığı sanılan Surur Hanı, Süryani Katolik Cemaati’nin ibadethanesi Meryemana Kilisesi ve Patrikhanesi, şehrin kültürünü yansıtan Mardin Evleri ile Mardin turunuzu tamamlayabilirsiniz.
Bir tür işkembe dolması Kibbe, içli köfteye Mardin yorumu İrok, haşlanarak yapılan İkbebet, bir çeşit soğan dolması Soğan Kebabı, pilavla güzel Kaburga Dolması, et yemeye doymayanlara Dobo, çağla mevsiminde pişen Firkiye, baharatların lezzet kattığı Kiliçe, kapalı lahmacun da denilen Sembusek, kuzu etinin yeşil erikle buluşması Alluciye, yumurtayla süslenen Accin, pekmezle güzel Harire Tatlısı, hamur tatlısı Zingil ve bu tatların üstüne son olarak Mardin’in efsane kahvesi Mırra güzel gider!
Mardin Havalimanı
Mardin merkeze 20 km uzaktaki Mardin Havalimanı’ndan yalnızca iç hat uçuşları yapılıyor. Şehir havalimanı arası ulaşım için minibüs ve taksiye binebilir veya araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.
Mardin Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Vilnius-Mardin Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Vilnius-Mardin uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Vilnius-Mardin Uçak Bileti Alabilir miyim?
Vilnius-Mardin uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Vilnius-Mardin Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Vilnius-Mardin Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?