Vilnius - Sinop Uçak Bileti
Vilnius Şehir Rehberi

Vilnius Litvanya’nın başkentidir. Aynı zamanda ülkenin en gelişmiş şehri konumundadır. Baltık Ülkeleri içerisinde en büyük ikinci şehir olmaktadır. Vilnius şehri 2. Dünya Savaşı öncesinde Avrupa’nın en büyük nüfuslu şehirlerindendi. Bu nedenle bu şehre Kuzeyin Kudüs’ü adı da verilmiştir.
Vilnius 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulmuş olan bir şehirdir. Zaman içerisinde vergi muafiyetleri nedeni ile tüccarların ilgisini çeken bir şehir haline gelmiştir. Sonrasında şehir Rusya ve İsveç hakimiyetlerine girmiştir. 1812 yılında Napolyon tarafından işgal edilmiştir. Çalkantılı bir tarihe sahip olan bu şehirde yer alan binaların pek çoğu 2. Dünya Savaşı esnasında oldukça tahrip olmuştur. Eston, Leton ve Litvan halkı sonrasında Baltık Yolu olarak bilinen Tallinn Riga ve Vilnius yolu üzerinde eylem gerçekleştirdi. Bu eylem Rusya’ya karşıydı. İnsanlar yürürken şarkılar söylediler. Bu devrim Şarkı Devrimi olarak geçmiştir ve tüm dünyaya bağımsızlık isteklerini duyurmuşlardır. Tarihi, güzellikleri ile birlikte burayı ziyarete gelenleri büyülemektedir. İnsanlar ucuz Vilnius uçak bileti ile birlikte oldukça uygun fiyatlı geziler düzenleyebilmektedir.
Vilnius’a Nasıl Gidilir?
İstanbul üzerinden direkt uçuş ile birlikte şehre inilebilmektedir. Vilnius uçak bileti araştırmaları yaparak uygun fiyatlı geziler yapılabilir. Uçuş süresi 2,5 saat sürmektedir ve uçak seferleri ile birlikte oldukça konforlu bir yolculuk geçirilebilmektedir. Şehir havaalanı merkezinden yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır. Kişiler en pratik ulaşım aracı olarak tren ya da taksi tercih edebileceklerdir. Bu araçlar ile birlikte hızlı bir şekilde ulaşım gerçekleştirilebilmektedir.
Vilnius Gezilecek Yerler
Şehir içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok mekan bulunmaktadır. Şehir merkezini yürüyüş yaparak gezmek mümkündür. Merkez dışını kamu ulaşımı ile birlikte gezebilmek mümkündür. Kamu ulaşımı için otobüs ve troleybüs tercih edilebilecektir.
Eski Şehir Bölgesi
Eski Şehir bölgesi oldukça önemli bir bölge olması nedeni ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Bu nedenle gezilmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Şehir bölgesi yürüyüş yapılarak gezilebilmektedir. Aynı zamanda turistler burada konaklama ihtiyaçlarını da giderebilmektedirler. Bu sayede burada yer alan mekanlara kolaylıkla ulaşabilmekte ve gezebilmektedirler.
Vilnius Katedrali
Vilnius Katedrali de eski tarihi nedeni ile görülmesi gerekli olan yerlerdendir. İlk kez 1251 yılında pagan tapınağının üzerine kilise şeklinde yapılmıştır. Katedral içerisinde yer alan en görkemli köşe ise St. Casimir Şapeli olmaktadır.
Litvanya Ulusal Müzesi
Ulusal müze de sahip olduğu tarihi eserler nedeni ile muhakkak görülmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Kale’nin bir parçası olan Yeni Arsenal günümüzde hala Litvanya Ulusal Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.
Üst Kale
Üst Kale eskiden şehrin idari bölgesi olarak kullanılmıştır. Üst Kale bölgesi bu nedenle önemli bir yere sahiptir. Sonrasında da siyasi mahkumlar için hapishane olarak kullanılmıştır. Yürüyerek bu kaleye çıkılabilmektedir.
Gediminas Kulesi
Üst Kale’de bulunmaktadır. Müze ve seyir terası olarak günümüzde işlev görmektedir. Bu kuleden oldukça harika bir manzara görülmektedir. Kulenin farklı katlarında da çeşitli objeler sergilenmektedir. Litvanya tarihi ile ilgili olarak kısa bir belgesel burada izlenebilmektedir. Şehre geziye gelenlerin burayı da mutlaka görmeleri gerekmektedir.
Gediminas Caddesi
Gedimine Prospektas olarak bilinen bu cadde son derece önemli bir caddedir. Burada kafeler, restoranlar, tiyatro, çeşitli anıtlar, dükkanlar yer almaktadır. Burada insanlar hoşça vakit geçirebilmekte, alışveriş yapabilmektedir. Uzun ve kalabalık bir caddedir. Şehre gezi düzenleyenler tarafından mutlaka görülmesi gerekli olan bir caddedir. Vilnius gezisi düzenleyenler Vilnius uçak bileti ile gezi yapabileceklerdir.
Vilnius Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Sinop Şehir Rehberi

Kale ve tersanesi ile Karadeniz’in önemli bir bölgesi olan Sinop ve çevresinde Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı izleri var. Yoğun ticari ve kültürel yaşantısı Sinop Baskını’ndan sonra azalan kent, yavaş yavaş surları dışına çıktı. Milattan önce 183 yılında Pontus Krallığı Sinop’u ele geçirdi ve krallığının başkenti yaptı. Sinop’un en parlak dönemi olan Pontus Krallığı yılları Roma İmparatorluğu’na yenilmesiyle sona erdi. Bizans Dönemi’ne gelindiğindeyse doğal korunaklı bir liman kenti olan Sinop yeniden önem kazandı. Osmanlı İmparatorluğu yönetimi altında karışık yıllar yaşayan Sinop’a Celali ve Suhte ayaklanmaları büyük sıkıntı verdi. Sinop uçak biletiyle Sinop limanının güzelliğine sığının.
Sinop’un bilinen en eski adı “Sinope” idi. Efsanelere göre şehir adını kent kurucusu Amazon kraliçesinden almıştı. Bir diğer söylencedeyse şehri eski Yunan’da Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızı “Sinope” kurmuştu. Efsaneye göre Zeus Asopos’un kızı Sinope’e aşık oldu ve kendine bağlamak için elinden geleni yaptı. Sonunda da aşkına karşılık aldı. Fakat Sinope Zeus’tan kendisine dokunmama sözü istedi. Zeus Sinope’ye olan aşkına sadık kaldı ve onu Karadeniz’in en güzel kentine yani Sinop’a bıraktı. Bu efsaneler milattan önceye tarihlendi ve aynı dönem sikkeleri üzeride Sinope’in başı kullanıldı. Sinop uçak biletini cebinize koyun ve Diyojen’in de doğduğu kente yol alın.
Pazartesi dışında her gün gezebileceğiniz Etnografya Müzesi, milattan öne 7. yüzyıla tarihlenen Sinop Kalesi, Gaskalılar’ın inşa ettiği ve 2000 yılından beri müze olarak hizmet veren Tarihi Sinop Cezaevi, milattan sonra 660’lı yıllarda Bizanslılar’ın yaptırdığı Balatlar Kilisesi, 1941 yılında açılan Sinop Arkeoloji Müzesi, Türkiye’nin en kuzey ucundaki İnceburun Feneri, 300 metrelik bölümü aydınlatarak geziye açılan İnaltı Mağarası, yeşil ve mavinin en güzel hali Hamsilos Koyu, su sesiyle sakinleşmek için Erfelek Şelalesi, piknik yapmak isteyenlere Akgöl, yüzmek isteyenlere Akliman Kumsalı ve Karakum Plajı hem gezmek hem de dinlenmek isteyenlere iyi gelecek.
Mısırı bol Karadeniz’in Mısır Çorbası, mısır unuyla yapılan Mısır Tarhanası, tek farkı hazırlık şekli olan Sinop Mantısı, iç harcı isteğe göre değişen Nokul, kulak memesi kıvamında açılan hamura harç konularak pişen Islama, vejeteryanların gözdesi olacak Sirkeli Pırasa, balık severlerin kaçırmayacağı İçli Tava, eski Tatar geleneğinin günümüze ulaşmış hali Katlama, pasta severler içinse Sinop usulü Prenses yemek isteyenler için çoktan hazırlandı!
Sinop Havalimanı
Yalnızca iç hatlara açık olan Sinop Havalimanı’nın şehre uzaklığı 8 km. Havalimanına ulaşmak için özel servisler ve araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Vilnius-Sinop Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Vilnius-Sinop uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Vilnius-Sinop Uçak Bileti Alabilir miyim?
Vilnius-Sinop uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Vilnius-Sinop Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Vilnius-Sinop Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?