Vilnius - Sivas Uçak Bileti
Vilnius Şehir Rehberi

Vilnius Litvanya’nın başkentidir. Aynı zamanda ülkenin en gelişmiş şehri konumundadır. Baltık Ülkeleri içerisinde en büyük ikinci şehir olmaktadır. Vilnius şehri 2. Dünya Savaşı öncesinde Avrupa’nın en büyük nüfuslu şehirlerindendi. Bu nedenle bu şehre Kuzeyin Kudüs’ü adı da verilmiştir.
Vilnius 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulmuş olan bir şehirdir. Zaman içerisinde vergi muafiyetleri nedeni ile tüccarların ilgisini çeken bir şehir haline gelmiştir. Sonrasında şehir Rusya ve İsveç hakimiyetlerine girmiştir. 1812 yılında Napolyon tarafından işgal edilmiştir. Çalkantılı bir tarihe sahip olan bu şehirde yer alan binaların pek çoğu 2. Dünya Savaşı esnasında oldukça tahrip olmuştur. Eston, Leton ve Litvan halkı sonrasında Baltık Yolu olarak bilinen Tallinn Riga ve Vilnius yolu üzerinde eylem gerçekleştirdi. Bu eylem Rusya’ya karşıydı. İnsanlar yürürken şarkılar söylediler. Bu devrim Şarkı Devrimi olarak geçmiştir ve tüm dünyaya bağımsızlık isteklerini duyurmuşlardır. Tarihi, güzellikleri ile birlikte burayı ziyarete gelenleri büyülemektedir. İnsanlar ucuz Vilnius uçak bileti ile birlikte oldukça uygun fiyatlı geziler düzenleyebilmektedir.
Vilnius’a Nasıl Gidilir?
İstanbul üzerinden direkt uçuş ile birlikte şehre inilebilmektedir. Vilnius uçak bileti araştırmaları yaparak uygun fiyatlı geziler yapılabilir. Uçuş süresi 2,5 saat sürmektedir ve uçak seferleri ile birlikte oldukça konforlu bir yolculuk geçirilebilmektedir. Şehir havaalanı merkezinden yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşım için birçok seçenek bulunmaktadır. Kişiler en pratik ulaşım aracı olarak tren ya da taksi tercih edebileceklerdir. Bu araçlar ile birlikte hızlı bir şekilde ulaşım gerçekleştirilebilmektedir.
Vilnius Gezilecek Yerler
Şehir içerisinde gezilmesi gerekli olan pek çok mekan bulunmaktadır. Şehir merkezini yürüyüş yaparak gezmek mümkündür. Merkez dışını kamu ulaşımı ile birlikte gezebilmek mümkündür. Kamu ulaşımı için otobüs ve troleybüs tercih edilebilecektir.
Eski Şehir Bölgesi
Eski Şehir bölgesi oldukça önemli bir bölge olması nedeni ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır. Bu nedenle gezilmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Şehir bölgesi yürüyüş yapılarak gezilebilmektedir. Aynı zamanda turistler burada konaklama ihtiyaçlarını da giderebilmektedirler. Bu sayede burada yer alan mekanlara kolaylıkla ulaşabilmekte ve gezebilmektedirler.
Vilnius Katedrali
Vilnius Katedrali de eski tarihi nedeni ile görülmesi gerekli olan yerlerdendir. İlk kez 1251 yılında pagan tapınağının üzerine kilise şeklinde yapılmıştır. Katedral içerisinde yer alan en görkemli köşe ise St. Casimir Şapeli olmaktadır.
Litvanya Ulusal Müzesi
Ulusal müze de sahip olduğu tarihi eserler nedeni ile muhakkak görülmesi gerekli olan bölgelerdendir. Eski Kale’nin bir parçası olan Yeni Arsenal günümüzde hala Litvanya Ulusal Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır.
Üst Kale
Üst Kale eskiden şehrin idari bölgesi olarak kullanılmıştır. Üst Kale bölgesi bu nedenle önemli bir yere sahiptir. Sonrasında da siyasi mahkumlar için hapishane olarak kullanılmıştır. Yürüyerek bu kaleye çıkılabilmektedir.
Gediminas Kulesi
Üst Kale’de bulunmaktadır. Müze ve seyir terası olarak günümüzde işlev görmektedir. Bu kuleden oldukça harika bir manzara görülmektedir. Kulenin farklı katlarında da çeşitli objeler sergilenmektedir. Litvanya tarihi ile ilgili olarak kısa bir belgesel burada izlenebilmektedir. Şehre geziye gelenlerin burayı da mutlaka görmeleri gerekmektedir.
Gediminas Caddesi
Gedimine Prospektas olarak bilinen bu cadde son derece önemli bir caddedir. Burada kafeler, restoranlar, tiyatro, çeşitli anıtlar, dükkanlar yer almaktadır. Burada insanlar hoşça vakit geçirebilmekte, alışveriş yapabilmektedir. Uzun ve kalabalık bir caddedir. Şehre gezi düzenleyenler tarafından mutlaka görülmesi gerekli olan bir caddedir. Vilnius gezisi düzenleyenler Vilnius uçak bileti ile gezi yapabileceklerdir.
Vilnius Popüler Uçuş Noktaları
Uygunabiletal.com
Sivas Şehir Rehberi

Antik dönemdeki adı “Sebastia”nın Türkçeleşmesiyle Sivas adını alan şehrin eski adı “saygıdeğer” ve “yüce” anlamlarını taşıyordu. Bu anlamlarsa Augustus’un Yunanca karşılığıydı. Buysa Sebastia adının Roma İmparatoru’nun adından geldiği anlamını taşıyordu. Sivas’ın adıyla ilgili bir başka rivayete göre; Sivas kurulmadan önce şehrin olduğu yerde üç pınar vardı. Pınarlar Tanrı’ya şükür, ana ve babaya minnet ve küçüklere şefkat duygularını ifade ediyordu. Pınarların ismine “Sipas Suyu” denirdi. Zamanla bu pınarların çevresine bir yerleşim yeri kuruldu ve bu yerleşim yerine “Sipas” adı verildi. Diğer bir rivâyete göre ise Sivas ismi eski kavimlerden “Sibasipler”den geliyordu. Sivas uçak bileti ile şehrin isim efsanelerini yerinde dinleyin.
Darüşşifa Mengücekoğlu Ahmet Şah ve eşi Turan Melek’in 1229’da yaptırdığı Divriği Ulu Camii, şifahane olması amacıyla 1217’de inşa ettirilen Şifaiye Medresesi (Sivas Darüşşifası), Anadolu’nun simetrisi en düzgün olan medresesi Buruciye Medresesi, Anadolu’nun en yüksek taç kapısına sahip olan Çifte Minareli Medrese, Anadolu Selçuklu Devleti’nin en önemli miraslarından Gök Medrese, dükkanlarında gezinebileceğiniz Taşhan, Cumhuriyet tarihinde önemli bir yer teşkil eden Sivas Kongre Binası ve Etnografya Müzesi, Kızılırmak üzerinde bulunan Selçuklular’ın 12. yüzyılda yaptırdığı Eğri Köprü, göl tabanını rahatça görebildiğiniz ve güneşin konumuna göre renk değiştiren Gürün Gökpınar Gölü, sedef hastalığına iyi gelen balıklarıyla ünlü Kangal Balıklı Kaplıca, kayıkla gezebileceğiniz ya da dalış sporları yapabileceğiniz Tödürge Gölü, kaynak sularıyla beslenen Hafik Gölü’nü gezebilmek için Sivas uçak biletinizi cebinize koymalısınız.
Ev yapımı erişteyle güzel Kesme Aşı, ayranla tatlanan Baviko, özel günlerin tatlısı Kelle Tatlısı, Gömme adıyla da bilinen Sirok, Salata Dolması’nın en önemli malzemesi Salata Kurutması, Tokat Badı’yla karıştırılan cevizsiz Mercimek Badı, her yemeğe yakışan Pezik Turşusu, zahmetine değen Peskütan Çorbası, bol yağla hazırlanan Sivas Katmeri, patatesli ya da kızmalı Hingel, hamurun yoğurtla kaynaşması Sübüra, mayayla yapılan Sivas Ketesi, Sivas yorumunda köfte üzerine yoğurt dökülerek yenilen İçli Köfte, kuzu etinin tat kattığı Divriği Pilavı, sebze ağırlıklı Sivas Kebabı, baharatsız yoğrulan Sivas Köftesi denenmeye hazır...
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı
1990 yılından beri sivil taşımacılık da yapan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndaki VIP Terminali’nden yalnızca siyasetçiler, bürokratlar ve işadamları yararlanıyor. 22 km uzaktaki şehir merkezine ulaşmak için yolcu servisleri, otobüs, taksi ve araç kiralama hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Uygunabiletal.com
Sık Sorulan Sorular
Vilnius-Sivas Uçak Bileti Nasıl Alınır?
Vilnius-Sivas uçuşları hangi havalimanına düzenleniyor?
Taksitle Vilnius-Sivas Uçak Bileti Alabilir miyim?
Vilnius-Sivas uçak bileti alırken HES kodu kullanmam gerekiyor mu?
Uygunabiletal.com'dan Vilnius-Sivas Uçak Bileti Almak Güvenilir mi?
Vilnius-Sivas Uçak Bileti Fiyatları Güncel mi?